ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ! ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ “ΑΔΙΚΗ” ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ “ΜΠΑΖΩΜΑ”!

56

Η παραπομπή του Κώστα Αγοραστού για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών προκάλεσε την αντίδραση του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο οποίος την χαρακτήρισε «άδικη».

Την ποινική δίωξη του άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας για παράβαση καθήκοντος με αφορμή το «μπάζωμα» στο σημείο της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τα τοπικά ΜΜΕ, ο Αγοραστός βγήκε και παραπονούμενος δηλώνοντας:

«Για μία ακόμη φορά εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και δηλώνω ότι συμπαραστάθηκα στους οικείους των θυμάτων από την πρώτη στιγμή, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Θέλω με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο να δηλώσω ότι είναι άδικη η παραπομπή μου για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών, δεδομένου ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρείχε αποκλειστικά υποστηρικτική βοήθεια που συνίστατο μόνο στην παροχή των μηχανημάτων, όπως αποφασίστηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, ενήργησε δηλαδή ως όφειλε να πράξει χωρίς να έχει καμία πρωτοβουλία ενεργειών.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη πως η Ελληνική Δικαιοσύνη θα αποφανθεί ότι δεν φέρω οποιαδήποτε ευθύνη για την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ