Αναβλήθηκαν λόγω κρούσματος οι εκδηλώσεις στον Άγιο Εφραίμ στην Πάφο

0

Αναβολή στις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματισθεί το διήμερο αυτό στον υπό ανέγερση ναό του Αγίου Εφραίμ στην Τάλα, ανακοίνωσαν οι οργανωτές τους. Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση χθες βράδυ του Αρχιμανδρίτη της Μονής Αγίου Νεοφύτου, Αλέξιου Εγκλειστριώτη, οι εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά αφού ένα μέλος της οργανωτικής επιτροπής τους διαπιστώθηκε θετικός στον κορωνοιό.

Δεδομένου ότι πολλοί είχαν έρθει σε επαφή με το εν λόγω άτομο, διευκρινίζει ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος, κρίθηκε ότι οι εκδηλώσεις θα πρέπει να αναβληθούν για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και εκφράζει τη λύπη του για την αλλαγή των σχεδιασμών και τα όποια προβλήματα αυτή προκάλεσε σε πιστούς που είχαν κανονίσει αναλόγως το πρόγραμμα τους.

Όπως είχε ανακοινώσει εδώ και μέρες η Οργανωτική Επιτροπή, σήμερα το απόγευμα θα τελείτο πανηγυρικός Εσπερινός και αύριο ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Παράλληλα, θα μεταφέρονταν για προσκύνημα και ευλογία των πιστών τα ιερά λείψανα του Αγίου Εφραίμ, του Αγίου Αντωνίου και του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου, καθώς επίσης και το ιερό Πετραχήλιο του Αγίου Εφραίμ. Ταυτόχρονα επειδή σήμερα εορτάζεται η μνήμη των νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης θα μεταφέρονταν επίσης τα λείψανα τους για ευλογία και προσκύνηση των πιστών.

Οι εκδηλώσεις αυτές δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά και σύμφωνα με τους οργανωτές θα επιδιωχθεί ο επαναπρογραμματισμός τους σε κατοπινό στάδιο, σε συνθήκες που θα επιτρέπουν την υγειονομικώς ασφαλή σύναξη των πιστών.

Φανούρης Ευστράτιος

Αξιολόγηση επισκεπτών

0
(0 ψήφοι)

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με την Ύπατη Αρμοστή της Κύπρου στην Αυστραλία


Πηγή

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ