Αφαιρέστε Μόνοι σας την Ταπετσαρία από τον Τοίχο

0

Μπορεί να καταφέρατε να τη βάλετε μόνοι σας αλλά όσο σημαντικό είναι το να τη βάλετε άλλο τόσο σημαντικός είναι και ο τρόπος που θα την αφαιρέσετε. Το μόνο που δεν θέλετε είναι να προκαλέσετε ζημιά στον τοίχο σας ειδικά αν αυτός ανήκει σε ενοικιαζόμενο σπίτι.

Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε μόνοι σας μια παλιά ταπετσαρία με τον πιο απλό τρόπο.

thehomeissue_tapetsaria02

Βρέχοντας καλά την ταπετσαρία σας θα μπορέσετε να την ξεκολλήσετε εύκολα από τον τοίχο.

Καταρχάς παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το υλικό από το οποίο είναι φταγμένη η ταπετσαρία σας. Είναι λεπτή χάρτινη; Είναι ενισχυμένη ή μήπως αδιάβροχη; Από το υλικό της, ουσιαστικά, εξαρτάται πόσες φορές θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη βασική διαδικασία.

Η βασική διαδικασία περιλαμβάνει καλό βρέξιμο της ταπετσαρίας έτσι ώστε το νερό να διαλύσει την κόλλα της και να σας αφήσει να την τραβήξετε από τον τοίχο με τη βοήθεια μόνο μιας σπάτουλας. Δοκιμάστε σε μια γωνιά της ταπετσαρίας αυτή τη μέθοδο για να δείτε αν λειτουργεί και έπειτα εφαρμόστε την σε όλη την επιφάνεια του τοίχου.

thehomeissue_tapetsaria01

Αν η ταπετσαρία σας δεν βγαίνει με τίποτα με το κόλπο του νερού, τότε θα πρέπει να αγοράσετε κάποιο ειδικό αφαιρετικό προϊόν.

Αν για να κολλήσετε την ταπετσαρία σας είχατε χρησιμοποιήσει πολύ δυνατή κόλλα -και το κόλπο με το νερό δεν πιάνει- ή αν η ταπετσαρία σας βρίσκεται σε περίεργο τοίχο -όχι λείο- τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιο κατάστημα που πουλάει ταπετσαρίες και να προμηθευτείτε ειδικά αφαιρετικά υλικά τα οποία βοηθούν στο βγάλσιμο της παλιάς ταπετσαρίας.


Πηγή

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ