Πόλη του Μεξικού: Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων αψηφούν την κυβέρνηση

1

Περισσότερα από 500 εστιατόρια στην Πόλη του Μεξικού άνοιξαν, στις 11 Ιανουαρίου, τις πόρτες τους στο κοινό, παρακούοντας τις εντολές των αρχών της πρωτεύουσας για διακοπή της λειτουργίας τους εξαιτίας των αυξημένων εισαγωγών ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία.

«Δεν ανοίγουμε τα καταστήματά μας σαν μία πράξη εξέγερσης αλλά για να τους κάνουμε) να καταλάβουν ότι έχουμε πλέον φτάσει στα όριά μας (…) και να πούμε στις αρχές “σας παρακαλούμε, ας κάνουμε μια συμφωνία,” δήλωνε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Τζιουλιάνο Λοπέστι, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Κεμπράτσο, στην κεντρική συνοικία Κουατεμόκ, της μεξικανικής πρωτεύουσας.

Quebracho Condesa, Mexico, Ciudad de México, Cuauhtémoc, Condesa | Chilpas

Το εστιατόριο Κεμπράτσο

Το κατάστημα του Λοπέστι, χωρητικότας διακοσίων ατόμων, άνοιξε με ελάχιστους πελάτες και με τον κίνδυνο να τού επιβληθούν κυρώσεις. “Για να ανοίγουμε είμαστε τελείως απελπισμένοι, αν δεν γίνει και αυτό τότε η τελευταία επιλογή που μάς αφήνουν είναι ο θάνατος,” πρόσθεσε ο εστιάτορας.

Mexico City - Wikipedia

Το κέντρο της Πόλης του Μεξικού 

Στην είσοδο, όπως γινόταν πάντα, ένας υπάλληλος μετρά τη θερμοκρασία των πελατών, τους προτείνει να απολυμάνουν τα χέρια τους με αλκοολούχο αντισηπτικό ενώ οι σερβιτόροι φορούν μάσκες.

Photos at Attenti - Cuauhtémoc - Río lerma 175

Το εστιατόριο Ατέντι

Στον ίδιο δρόμο και άλλα εστιατόρια έχουν λάβει την ίδια απόφαση. Οι ιδιοκτήτες τους τονίζουν ότι οι παραδόσεις κατ’οίκον δεν καλύπτουν τα έξοδά τους. “Δουλεύουμε μόνο στο 10% σε σχέση με πριν,” διαβεβαιώνει ο Βελίνο Ντε λα Κρους, ο ιδιοκτήτης του ιταλικού εστιατορίου Ατέντι, το οποίο σερβίρει μόνο σε εξωτερικά διαμορφωμένο χώρο στην ταράτσα του κτιρίου.

Alfonso Suárez del Real

Ο Αλφόνσο Σουάρεζ ντε Ρεάλ

Ο γραμματέας της κυβέρνησης της πρωτεύουσας Αλφόνσο Σουάρεζ ντελ Ρεάλ έχε ι δηλώσει ότι οι αρχές θα επιβάλουν κυρώσεις μετά το άνοιγμα των εστιατορίων. Ο αξιωματούχος μιλώντας στο Ράδιο Φόρμουλα υπογράμμισε ότι αντιλαμβάνεται την “πίεση” που δέχονται οι εστιάτορες αλλά και εκείνη που δέχονται “οι οικογένειες, μέλη των οποίων βρίσκονται στα νοσοκομεία της μητροπολιτικής ζώνης της Κοιλάδας του Μεξικού, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται σε κάτι περισσότεροι από έξι χιλιάδες άτομα.”πηγη

Πηγή: Le Figaro

Του ειδικού συνεργάτη

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ