Η Σακελλαροπούλου ”ξήλωσε” τα καριοφίλια του 1821 από το Προεδρικό Μέγαρο και δείτε τι έβαλε – Θα μας δώσει εξηγήσεις;

1

Δείτε εικόνες
HΠρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά το ξήλωμα της σημαίας και του σταυρού από τους τοίχους του Προεδρικού Μεγάρου, ξήλωσε και τα κειμήλια της ανεξαρτησίας, δηλαδή τα καριοφίλια του 1821.

Τα “καριοφίλια” είχαν μεταφερθεί το 1975 από το Μουσείο του Αγώνα με απόφαση του Κωνσταντίνου και της Ιωάννας Τσάτσου.

Επιπλέον το 2021 είναι το έτος όπου συμπληρώνονται 200 χρόνια από την εθνεγερσία. Μάλιστα, ένα έτος όπου ετοιμάζεται πληθώρα εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επιτροπή “Ελλάδα 2021”, αναφέρουν τα piperata.gr.

Όπως βλέπετε φωτογραφίες, αριστερά πίσω από τον τέως ΠτΔ, Προκόπιο Παυλόπουλο, δύο πιστόλες του αγώνος του 1821 κοσμούν την βιβλιοθήκη του. Στην δεξιά φωτογραφία, παρατηρούμε ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει ξηλώσει τα κειμήλια της ανεξαρτησίας και στην θέση τους τοποθέτησε ένα διακοσμητικό.
Να σημειωθεί, ότι μέχρι και το Νοέμβριο, τα καριοφίλια του 1821, υπήρχαν στον τοίχο του Προεδρικού Μεγάρου.

111

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ