Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖA: Πώς θα εξεταστούν οι φοιτητές χωρίς να έχουν παραλάβει συγγράμματα;

2
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Τις διαρκείς παλινωδίες και καθυστερήσεις της κυβέρνησης στη διανομή των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων επισημαίνουν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή φαινόμενα σε βάρος της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των φοιτητών, οι οποίοι ενδέχεται να εξεταστούν χωρίς να έχουν παραλάβει τα προβλεπόμενα συγγράμματα.

Τονίζουν επίσης πως ενώ τα ΑΕΙ λειτουργούν αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση και οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες είναι κλειστές, το υπουργείο Παιδείας επέλεξε να στερήσει τα συγγράμματα από τους φοιτητές κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία παράδοσης την 11η Ιανουαρίου του 2021. Δηλαδή, την ημέρα που ξεκινά η εξεταστική περίοδος σε πολλά πανεπιστήμια.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το υπουργείο Παιδείας αναγκάζει τους φοιτητές να ανταπεξέλθουν με τις προσωπικές τους σημειώσεις ή να αγοράσουν τα συγγράμματα, γυρίζοντας πολλά χρόνια πίσω το ρολόι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως παρόμοια φαινόμενα καταγράφηκαν και κατά το προηγούμενο εξάμηνο, όταν η κυβέρνηση μετακύλισε το βάρος της παράδοσης στους εκδοτικούς οίκους, οι οποίοι ανέλαβαν το κόστος χωρίς να αποζημιωθούν.

Τέλος, οι 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση για αδιαφορία και εσκεμμένη υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων προς όφελος των ιδιωτικών κολεγίων, ενώ καλούν την αρμόδια υπουργό Νίκη Κεραμέως να επιλύσει το πρόβλημα δίχως άλλες καθυστερήσεις.

Πηγή

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ