Great Reset: Με όπλο την «πανδημία» προωθούν την «Μεγάλη Επανεκκίνηση» – ΔΕΙΤΕ ΤΟ

294

Great Reset: Καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται και  η Ελλάδα βρίσκεται περνά δεύτερο lockdown κάποιοι μιλούν για την «Μεγάλη επανεκκίνηση» .

Τι σημαίνει ο όρος «Μεγάλη επανεκκίνηση» ;

H «Μεγάλη επανεκκίνηση» είναι ένας όρος που ακούγεται συνέχεια τον τελευταίο καιρό και αφορά τον νέο κόσμο που θα διαμορφωθεί μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Όμως τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την «επανεκκίνηση» για να επιβάλλουν την ατζέντα τους που δεν είναι άλλη από την κατάργηση των εθνών.Η Mεγάλη Επανεκκίνηση στοχεύει, μεταξύ άλλων, να αναδιανείμει τον πλούτο της μεσαίας τάξης προς τους φτωχούς, χωρίς να θίξει όμως κανένα προνόμιο των πολύ πλούσιων.

Ο κορονοϊός είναι μία υπαρκτή ασθένεια, με χαμηλό δείκτη θνησιμότητας .Μήπως όμως,  χρησιμοποιείται δολίως ως αφορμή για πολιτικές σκοπιμότητες και μάλιστα τεράστιων διαστάσεων;

Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται ευρέως και η αλήθεια είναι όχι τυχαία.Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στη σελίδα του   Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), το οποίο κάνει λόγο περί ανάγκης για μία «Μεγάλη Επανεκκίνηση», με αφορμή την πανδημία του Covid-19.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ

Αλλά έχει και συνέχεια .Στο επίσημο κανάλι του WEF στο YouTube έχει ανεβάσει μάλιστα και αρκετά σχετικά βίντεο.

Στο “Great Reset” αναφέρεται και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με άρθρο του, επαναλαμβάνοντας το αφήγημα πως ο κόσμος έχει ανάγκη από μία Μεγάλη Επανεκκίνηση, μετά το χάος που έσπειρε (ή φρόντισαν να σπείρει) ο κορονοϊός.

 

Μητσοτάκης και «Μεγάλη Επανεκκίνιση»

Τι γίνεται όμως όταν ο πρωθυπουργός μας σε πρόσφατη δήλωση του αναφέρετε στον όρο «Μεγάλη Επανακέννιση» ,θεωρείται είναι τυχαίο ; Eμεις θα λέγαμε όχι και τόσο.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε φωτογραφία από τη διάσκεψη του Covid Management Group αφήνει επίτηδες να φανεί στα αριστερά του το βιβλίο “Covid 19 – The Great Reset”, του Klaus Schwab, προέδρου του WEF και του μεγιστάνα Thierry Malleret.

Image

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή εξέφρασε την επιθυμία του «το 2021 να είναι η χρονιά της Μεγάλης Επανεκκίνησης». Η χρήση των λέξεων δεν είναι τυχαία.
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:10

Στον ίδιο δρόμο με τον Πρωθυπουργό μας τάσσεται και ο πρωθυπουργός του Καναδά,Τζάστιν Τρυντώ,  μιλάει κι αυτός ανοικτά για την ανάγκη μίας «Επανεκκίνησης», με αφορμή την πανδημία του Covid-19.Θεωρείται ακόμα ότι όλα αυτά εόναι τυχαία και συμπτώσεις ;

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:29

Ο πρόεδρος του WEF, Klaus Schwab, είχε εδώ και χρόνια εκφράσει το όραμά του για την περίφημη αυτήν «Επανεκκίνηση» και θεωρεί πως η πανδημία του κορονοϊού και η οικονομική κρίση, που αυτή προκάλεσε, είναι η τέλεια ευκαιρία για να το υλοποιήσει.

Image

Στα πλαίσια της Μεγάλης Επανεκκίνησης, ο Κλάους Σβαμπ (Klaus Schwab), ο 82χρονος Γερμανός ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, και πρώην μέλος της Διευθύνουσας Επιτροπής της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, είχε δηλώσει σε μια ραδιοφωνική εκπομπή:

«Κάθε χώρα, από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έως την Κίνα, πρέπει να συμμετέχει στη Μεγάλη Επανεκκίνηση, και κάθε βιομηχανία, από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ως την τεχνολογία, πρέπει να μετασχηματιστεί.

Πρέπει επίσης να αναθεωρήσουμε εντελώς το κοινωνικό μας συμβόλαιο, να επιβάλλουμε Πράσινη Οικονομία και να ψηφιοποιήσουμε όσους τομείς μπορούμε, κάτι που άρχισε ήδη να γίνεται με τα νέα μέτρα του Covid-19».

Άλλοι εκπρόσωποι των ελίτ, όπως η πρόεδρος του ΔΝΤ, η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, καθώς και οι μάνατζερ της Microsoft, της Mastercard και της ΒΡ έκαναν παρόμοιες δηλώσεις σε άλλες ραδιοφωνικές εκπομπές του Φόρουμ:

«Πρέπει να γίνουν δραματικές αλλαγές στον τρόπου που ζούμε, επικοινωνούμε μεταξύ μας, δουλεύουμε, και μετακινούμαστε. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο βιωσιμότητας της επιχειρηματικότητας εις βάρος της φύσης. Η φύση προηγείται της επιχειρηματικότητας».

Το βιβλίο κυκλοφόρησε φέτος , οι συγγραφείς του ισχυρίζονται πως η κρίση του κορονοϊού πρέπει να αποτελέσει έναυσμα για τη δημιουργία ενός νέου κόσμου σε παγκόσμιο επίπεδο.
Great Reset: Με όπλο την «πανδημία» προωθούν την «Μεγάλη Επανεκκίνηση» - ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Ο κύριος Schwab γράφει πως πρέπει να αλάξουμε τις συνήθειές μας και να είμαστε ικανοποιημένοι με λιγότερα (σελ 181). Αρκετά ύποπτη τοποθέτηση, όταν συνδυάζεται με το μήνυμα «δεν θα σου ανήκει τίποτα και θα είσαι ευτιχσμένος», που είδαμε παραπάνω.
Αναπτύσσει τις ανησυχίες του για το «σκοτεινό φαινόμενο» της ανόδου του εθνικισμού εν μέσω της πανδημίας και της αντίδραση του κόσμου απέναντι στην παγκοσμιοποίηση (σελ. 81, σελ. 163-164), λόγω του κλίματος αβεβαιότητας.

Image

Image

Εκφράζει σε πολλά σημεία τη θλίψη του για το ότι δεν έχουμε παγκόσμια διακυβέρνηση και αυτό μας καθιστά ευάλωτους σε παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η τρέχουσα πανδημία (πχ σελ. 88)

Image

Ο πανάγαθος ολιγάρχης παραδέχεται συχνά στο βιβλίο του πως τα lockdowns έχουν καταστροφικές κοινωνικοοικονομικές συνέπειες. Θεωρεί όμως πως πρέπει να διατηρήσουμε αυτόν τον τρόπο ζωής και μετά την πανδημία, «για να σώσουμε το κλίμα» (σελ. 108).

Image

Συνεχίζει γράφοντας πως (για το καλό του περιβάλλοντος φυσικά) πρέπει να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας. Να κινούμαστε λιγότερο. Να συναναστρεφόμαστε λιγότερο μεταξύ μας. Εν ολίγοις το lockdown να γίνει τρόπος ζωής (σελ. 111).

Image

Σε πλήρη συμφωνία με τα ανωτέρω, ο Αμερικανός Τσιόδρας, Anthony Fauci, δήλωσε προ ολίγων ημερών πως ακόμη και μετά το εμβόλιο και τη λήξη της πανδημίας, θα πρέπει να συνεχίστούν το social distancing και τα μέτρα.
Στον επίλογο του βιβλίου τονίζει πως η Μεγάλη Επανεκκίνηση είναι απόλυτη ανάγκη, αλλιώς οδηγούμαστε στην καταστροφή (σελ 185). Περιέργως, αναφέρεται και στο θάνατο του George Floyd, για να μας υπενθυμίσει ότι το αύριο πρέπει να αλλάξει.

Image

Image

Image

Προκειμένου να ελαττώσει την αρνητική δημοσιότητα, ο εκπρόσωπος του WEF, Adrian Monck, έδωσε μία συνέντευξη όπου επί 20 λεπτά μας διαβεβαιώνει ειρωνικά πως δεν έχουμε κανέναν λόγο να ανησυχούμε.

Απαντάει στις «θεωρίες συνωμοσίας», ισχυριζόμενος ότι το WEF είναι απλά κάποιοι καλοπροαίρετοι οραματιστές που κάνουν διάλογο και κλήσεις στο zoom και δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω, ακόμη και να ήθελαν (14:42)…

Μπορείτε να είστε βέβαιοι λοιπόν πως δεν πρόκειται απλά για μερικούς χομπίστες που κάνουν κουβεντούλα, όπως μας πληροφορεί ο εν λόγω κύριος, ούτε για ένα “μεγάλο cocktail party”, όπως το χαρακτήρισε παλαιότερα ο George Soros.

Ας ξεκαθαρίσουμε στο σημείο αυτό κάτι. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ούτε «αριστεροί» ούτε «δεξιοί», ούτε «προοδευτικοί» ούτε «συντηρητικοί». Είναι διεθνιστές ολιγάρχες, που με όπλο την οικονομία θέλουν να χτίσουν έναν κόσμο στα μέτρα τους.

Μία παγκοσμιοποιημένη, αυτοματοποιημένη, ακοινώνητη κοινωνία. Μεμονωμένα άτομα εξαρτημένα από το κράτος. Φακελωμένοι εργάτες και καταναλωτές χωρίς ταυτότητα, χωρίς παρελθόν και μέλλον. Κυβερνήσεις μαριονέτες τεχνοκρατών και υπερεθνικών οργανισμών

Ο κορονοϊός και η κλιματική αλλαγή λειτουργούν ως βολικά προσχήματα για την πραγματοποίηση της ονείρωξης των ελίτ. Δεχθήκαμε πρόθυμα να περιορίσουμε τις ελευθερίες μας, πιστεύοντας καλοπροαίρετα πως πράττουμε το σωστό για τους συνανθρώπους μας.

Δεχθήκαμε να δώσουμε στο κράτος τον πλήρη έλεγχο των ζωών μας, διότι πιστέψαμε πως είναι για το καλό μας. Όμως η κυβέρνηση δεν λογοδοτεί σε εμάς. Και χάρη στην υποταγή μας τώρα ξέρει πως δεν έχει λόγο να ανησυχεί. Έχουμε δώσει το πράσινο φως.

Η «Μεγάλη Επανεκκίνηση», «Νέα Τάξη Πραγμάτων», «Παγκοσμιοποίηση», αποκαλέστε το όπως θέλετε. Το δυστοπικό μέλλον που φοβόσαστε είναι πολύ πιο κοντά απ’ό,τι νομίζατε. Όμως υπάρχει τρόπος να αμυνθείτε.

Το κράτος ακολουθεί τα σοβιετικά πρότυπα και ποντάρει στην παντοδυναμία του, στο ότι οι πολίτες θα εξαρτώνται μόνον από αυτό. Για και αυτό προωθεί την αστικοποίηση, νεκρώνει την ελληνική ύπαιθρο, υπονομεύει την ελληνική οικογένεια.

Όσο δημιουργούμε πυρηνικές οικογένειες και συνεκτικές κοινότητες αίματος και πίστεως ανεξάρτητες από το κράτος και μακρυά από τις μεγαλουπόλεις, η Νέα Τάξη Πραγμάτων μένει στα χαρτιά. Αυτή είναι η τελευταία γραμμή άμυνας που έχουμε.πηγη

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ