Δίπλωμα οδήγησης: Πήγε να δώσει εξετάσεις… καλωδιωμένος

221

Είχε συνεννοηθεί εκ των προτέρων με σχολή εκπαίδευσης ώστε να λαμβάνει την ηλεκτρονική βοήθεια
Να περάσει στις εξετάσεις για τα σήματα οδήγησης με τον δικό του τρόπο προσπάθησε ένας υποψήφιος οδηγός στο Περιστέρι.

Συγκεκριμένα χθες Τετάρτη, ένας εξεταζόμενος υποψήφιος οδηγός εντοπίστηκε κυριολεκτικά «καλωδιωμένος» με ειδικό σύστημα επικοινωνίας μέσω του οποίου λάμβανε τις σωστές απαντήσεις καθώς και με δύο ανοικτά κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι είχε συνεννοηθεί εκ των προτέρων με σχολή εκπαίδευσης ώστε να λαμβάνει την ηλεκτρονική βοήθεια.

kalodiomenos-ipopsifios-odigisi

Οι εξεταστές εντόπισαν και δεύτερο υποψήφιο με ανοικτό το κινητό του τηλέφωνο και του επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό από τους Αντιπεριφερειάρχες: Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Ανδρέα Λεωτσάκο, Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο, και τον Γενικό Διευθυντή κ. Ηλία Δόλγυρα, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Για άλλη μια φορά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής απέδειξαν έμπρακτα ότι οι Υπηρεσίες μας διαθέτουν ανθρώπινο δυναμικό που ανταποκρίνεται στην αποστολή του με ήθος και αίσθημα ευθύνης. Δείχνουμε μηδενική ανοχή σε φαινόμενα παράνομων πράξεων, συναλλαγής και διαφθοράς. Με πρόταγμα τη διαφάνεια, την ισονομία και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη θωρακίζουμε με συνεχείς παρεμβάσεις και θεσμικές πρωτοβουλίες το σύστημα εξετάσεων και μειώνουμε γραφειοκρατικά εμπόδια και διοικητικές διαδικασίες».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Β. Γιαννακόπουλος επισήμανε: «Με τις εντολές του Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη έχουμε επεξεργαστεί ένα πλέγμα ασφαλιστικών δικλείδων για το αδιάβλητο των εξετάσεων καθώς και ψηφιοποίηση υπηρεσιών με κατάργηση και απλοποίηση διοικητικών διαδικασιών προς όφελος του πολίτη».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ