Ασφαλιστικές εισφορές: «Στα σκαριά» επιδότηση για νέες προσλήψεις

1

Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης μέσω επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για τις νέες θέσεις εργασίες – Οι βασικοί άξονες του προγράμματος
Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης, που θα επιδοτεί το μη μισθολογικό κόστος για νέες θέσεις εργασίας (αντί των υφιστάμενων όπως γίνεται π.χ με το «ΣΥΝ-Εργασία»), σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνεται στο νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας (που παρουσίασε αναλυτικά το “Πρώτο Θέμα” στις 19/06/2020) και οριστικοποιείται αυτήν περίοδο από τα συναρμόδια υπουργία Οικονομικών και Εργασίας. Τις σχετικές πληροφορίες επιβεβαίωσε χτες και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικουρας. Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου τόνισε οτι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για νεοπροσλαμβανόμενους είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι βασικοί άξονες του προγράμματος είναι οι εξής:

-Το Δημόσιο θα επιδοτεί τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών που θα προσλαμβάνουν νέους εργαζομένους χωρίς να απολύουν όσους έχουν. Αυτό θα διαπιστώνεται εφόσον οι θέσεις εργασίας τους αυξάνονται σε σύγκριση με το 2019.
-Η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων σε ποσοστό τουλάχιστον 30%
-Η διάρκεια της επιδότησης θα είναι 1- 3 χρόνια

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ