Άξονας Πακιστάν-Τουρκίας κατά Αρμενίας: «Θα δώσουμε στο Αζερμπαϊτζάν ότι οπλικά συστήματα θέλει»

1584

Άξονας Πακιστάν και Τουρκίας κατά της Αρμενίας, με απρόβλεπτες συνέπειες, ο οποίος θα πρέπει να προβληματίσει, την Ελλάδα για τον πραγματικό ρόλο που διαδραματίζει του Ισλαμαμπάντ στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως ανακοίνωσαν ανώτατοι Πακιστανοί επίσημοι της αμυντικής βιομηχανίας, το Πακιστάν θέτει στη διάθεση του Αζερμπαϊτζάν το σύνολο της αμυντικής του βιομηχανίας προκειμένου να του παράσχει κάθε δυνατή διευκόλυνση σε περίπτωση που εμπλακεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο με την Αρμενία.

Οι επίσημοι δήλωσαν ότι το σύνολο της κρατικής και ιδιωτικής αμυντικής βιομηχανίας βρίσκεται να θέσει να δώσει όλα τα απαραίτητα πυρομαχικά και κάθε είδους όπλου στο Αζερμπαϊτζάν, όποτε το θελήσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Το Πακιστάν υποστηρίζει αμέριστα σε όλα τα επίπεδα το Αζερμπαϊτζάν. Όταν η ένταση στα σύνορα με την Αρμενία κορυφωθεί είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κάθε είδους όπλα και πυρομαχικά.

Αυτό θα γίνει όχι μόνο από τις γραμμές παραγωγής αλλά και από τα αποθέματα που υπάρχουν τώρα στο Πακιστάν»(!), αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Δεν υπάρχει καμία ξένη εξάρτηση στα όπλα που παράγει η πακιστανική βιομηχανία. Αυτό μας επιτρέπει να προσφέρουμε οποιοδήποτε οπλικό σύστημα που παράγουμε χωρίς κανένα πρόβλημα στον ελάχιστο χρόνο».

Φυσικά είναι περιττό να αναφέρουμε ποια θα είναι η στάση του Πακιστάν σε ένα υποθετικό σενάριο ελληνοτουρκικής σύρραξης: Θέτουμε την αμυντική μας βιομηχανία στην υπηρεσία της Τουρκίας.

Έχει απασχολήσει καθόλου την Ελλάδα η στάση αυτή του Πακιστάν αλλά και τι ρόλο θα παίξουν στη χώρα κάποιοι εκ των εκατοντάδων χιλιάδων Πακιστανών που ζουν εδώ;

Δύο ημέρες νωρίτερα ο πρόεδρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ είχε δηλώσει:

«Όλα μας τα UAV, οι πύραυλοι και τα ηλεκτρονικά συστήματα είναι κάτω από την διοίκηση του Αζερμπαϊτζάν», θέλοντας να τονίσει με έμφαση ότι η Τουρκία θα δώσει τα πάντα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ