ΣΑΜΑΡΑΣ σε Μητσοτάκη: Κουμάντο δεν κάνεις μόνο εσύ – Γέμισες ΚΝίτες το κόμμα – Αυτοί οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΕ ΦΕΥΓΟΥΝ….

1075

Θα θυμάστε πως η πρόσφατη αρθρογραφία στην πολιτική ζωή του τόπου αφορούσε τον ανασχηματισμό. Μάλιστα η πλειοψηφία των μήντια στην Ελλάδα, έκανε λόγο για άμεσες αλλαγές. Εμείς κρατούσαμε επιφυλάξεις θεωρώντας πως θα γίνει προς το τέλος καλοκαιριού, αρχές φθινοπώρου.

Θεωρούμε πως οι εξελίξεις δικαιώνουν (μέχρι τώρα) την προσέγγισή μας, καθώς από το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ και μετά, καμία αναφορά δεν έχει γίνει σε ανασχηματισμό.

Οι λόγοι οι οποίοι καθιστούν δύσκολο (έως αδύνατο) έναν άμεσο ανασχηματισμό είναι πολλοί.

Γι αρχή υπήρξαν υπουργοί που «κατέβασαν τα μολύβια», σταμάτησαν να παράγουν καθώς θεώρησαν πως δεν θα βρίσκονται σε κυβερνητική θέση στο νέο σχήμα (ή τουλάχιστον όχι στην ίδια θέση). Αυτομάτως αυτό δημιούργησε μεγάλη δυσχέρεια στο υπουργοκεντρικό, υδροκέφαλο, γραφειοκρατικό, ελληνικό σύστημα.

Αξίζει να τονιστεί πως πολλά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας άρχισαν να αρθρογραφούν για να παρουσιάσουν εαυτόν, ως υποψήφιο υπουργό. Αυτομάτως υπουργοί (βλ. Χατζηδάκης, Γεωργιάδης) ξεκίνησαν δηλώσεις υπεράσπισης του υπουργικού τους έργου. Η εικόνα αυτή , χαρακτηρίζεται προβληματική για μία κυβέρνηση 11 μηνών.

Η παράλυση της κυβέρνησης ήταν τέτοια που ανησυχία υπήρξε και στο Πεντάγωνο καθώς ορισμένα δημοσιεύματα δεν περιελάμβαναν τον Υπουργό Αμύνης στους σίγουρους προς παραμονή στο μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα.

Υπό το φόβο η κυβέρνηση να διολισθήσει σε πλήρη απραξία κι ακόμα χειρότερα να αρχίσουν τα συντροφικά μαχαιρώματα για ένα υπουργικό θώκο, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να καθυστερήσει τον ανασχηματισμό. Αυτό μάλιστα παρά το γεγονός ότι ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης άνοιξε επισήμως δύο φορές θέμα ανασχηματισμού, μία στο ”Φόρουμ των Δελφών” και μία σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ και ο κ. Μητσοτάκης τον επικρότησε από τα Ιεροσόλυμα,

Αν όμως αυτό είναι το προσκήνιο των κυβερνητικών αποφάσεων, το παρασκήνιο είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον. Άλλωστε η παραπολιτική είναι εξίσου σημαντική με την πολιτική.

Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, κάνουν λόγο για αντίδραση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Έχει σημασία πως η πηγή είναι η ΕΣΤΙΑ, καθώς έχει εξαιρετική πληροφόρηση για το ‘δεξιό’ κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας.

Φαίνεται λοιπόν πως ο Αντώνης Σαμαράς έμαθε πως οι κκ Κεραμέως, Βρούτσης και Γεωργιάδης είναι στη λίστα των ονομάτων που θα αλλάξουν θέση, είτε με απομάκρυνση είτε με υποβάθμιση. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στον πρώην Πρωθυπουργό που θεωρεί τους υπουργούς αυτούς πολιτικά ‘τέκνα’ του.

Φαίνεται επίσης πως ο Αντώνης Σαμαράς ενοχλήθηκε με την μη αξιοποίηση  εν ενεργεία βουλευτών που είναι φιλικά προσκείμενοι στο πρόσωπό του, ειδικά από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα της κεντροαριστεράς – αριστεράς (πρωην ΚΝίτες για παράδειγμα).  πηγη

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ