Στέλνει ο Πούτιν τη Μ.Ζαχάροβα στην Αθήνα; – Φουντώνουν οι φήμες ότι θα είναι η νέα πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα…

614

Όλο και πιο έντονες γίνονται οι φήμες που θέλουν τη Μαρία Ζαχάροβα να αναλαμβάνει χρέη ως νέα πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, οι φήμες φούντωσαν όταν η ίδια επέλεξε να μην απαντήσει καθόλου σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο του καθιερωμένου εβδομαδιαίου briefing, του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αν και θα ήταν πολύ απλό να διαψεύσει ένα ευφάνταστο σενάριο, αν ήταν εντελώς αβάσιμο.

Ωστόσο, όπως ανέφερε το Open, η Μαρία Ζαχάροβα επέλεξε να απαντήσει σε όλες τις άλλες ερωτήσεις εκτός από αυτή. Το μέλλον θα δείξει αν οι φήμες ευσταθούν ή αν απλώς πρόκειται για καπνό χωρίς φωτιά.

Ζαχάροβα Vs  Πάιατ

Σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι άκρως «ενδιαφέρουσα» η παρουσία της στην χώρα μας, κυρίως λόγω του γεγονότος της επισης παρουσίας του Τ.Παίατ στην Ελλάδα, τον οποίο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κατηγόρησε ακόμη και σήμερα για δηλώσεις που είχε κάνει στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τις δηλώσεις  του Τζέφρι Πάιατ ότι μια υποτιθέμενη σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας συμφέρει μόνο τη Ρωσία τις οποίες σχολίασε η Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα είχε επίσης αναφέρει ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο στις σχέσεις της με τις χώρες της Ευρώπης.

Όπως τόνισε η κ. Ζαχάροβα:

«Σε αντίθεση με ορισμένες άλλες χώρες, η Ρωσία δεν είναι οπαδός της πολιτικής «διαίρει και βασίλευε» και δεν θέτει την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε εξάρτηση από την ποιότητα των σχέσεων του εταίρου της με μια τρίτη χώρα. Δεν είναι η πρακτική μας να κάνουμε προβοκάτσιες, να υποστηρίζουμε τις σιγοκαίουσες συγκρούσεις και να ανάβουμε καινούργιες».

Επεσήμανε ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται να υπάρχει ένα σταθερό και κατανοητό σύστημα διεθνών σχέσεων και τάσσεται υπέρ της προσήλωσης στους κοινούς στόχους, στην καταπολέμηση των παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η διεθνής τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα, το εμπόριο ναρκωτικών, η κλιματική αλλαγή και, τελευταία, η πανδημία.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι υπέρ της επίλυσης διαφορών μέσω διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, ενώ τόνισε την «ανάγκη της σωφροσύνης και της καλής γειτονίας», κάτι που αφορά όχι μόνο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά όλες τις περιπτώσεις.

Η Μαρία Ζαχάροβα ζήτησε «πρώτον: να μην ξεχνιέται η ιστορία των διμερών σχέσεων, η οποία πάντα αποτελεί καλή πηγή στοιχείων προς ανάλυση» και «δεύτερον, να θυμηθεί κανείς την ιστορία των σχέσεων των ΗΠΑ με άλλες χώρες».

Συγκεκριμένα για τον Τζέφρι Πάιατ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«O κ. Πάιατ κατηγορεί τη Ρωσία για χρήση ενεργειακών πόρων ως όπλου. Αυτό δεν είναι αληθές. Σας υπενθυμίζω ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν όπλα ως όπλο, εναντίον αμάχων σε πολλές κυρίαρχες χώρες».  πηγη

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ