Επίδομα 534 ευρώ: Γιατί έμειναν απλήρωτοι χιλιάδες δικαιούχοι….

299

Χιλιάδες εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει ακόμη την αποζημίωση ειδικού σκοπού για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας τον Μάιο.

Περισσότερες από 6.500 περιπτώσεις επανελέγχονται και το υπουργείο Εργασίας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα προχωρήσει στην πληρωμή.Τα χρήματα δεν χάνονται. Έτσι όσοι εργαζόμενοι δικαιούνται να πάρουν τα χρήματα θα τα πάρουν, υπάρχει ωστόσο μία διαδικασία που ακολουθείται σύμφωνα με την οποία πρέπει να γίνει διασταύρωση και έλεγχος των στοιχείων καθώς έχει διαπιστωθεί ότι έγιναν λάθη από τις επιχειρήσεις, οι οποίες δήλωσαν παραπάνω από μία αίτηση, δεν έγιναν αιτήσεις από τους εργαζόμενους για επιβεβαίωση της αναστολής, αλλά και δηλώθηκαν λάθος iban.

Έτσι μόλις τελειώσουν οι έλεγχοι και εφόσον οι εργαζόμενοι δικαιούνται τα ποσά θα καταβληθούν σε νέα πληρωμή από το Υπουργείο Εργασίας.

Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού αφορά μισθωτούς επιχειρήσεων που:

επαναλειτούργησαν τον Μάιο ή
θεωρούνταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ.
παρέμειναν κλειστές όλο τον Μάιο με κρατική εντολή, όπως είναι για παράδειγμα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και οι επιχειρήσεις εστίασης.
Υπενθυμίζουμε ότι για κάθε ημερολογιακή ημέρα παράτασης ο εργαζόμενος πληρώνεται με 18 ευρώ. Το χρονικό διάστημα της παράτασης εξαρτάται από την αρχική ημερομηνία της αναστολής και μπορεί να κυμαίνεται από 1 έως 27 ημέρες.

Αναλυτικά τα ποσά

για παράταση αναστολής 10 ημερών – αποζημίωση 180 ευρώ
για παράταση αναστολής 15 ημερών – αποζημίωση 270 ευρώ
για παράταση αναστολής 20 ημερών – αποζημίωση 360 ευρώ
για παράταση αναστολής 25 ημερών – αποζημίωση 450 ευρώ.

Για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν προβλέπεται αποζημίωση ειδικού σκοπού για το πρώτο διάστημα του Μαΐου και έως την επαναλειτουργία της επιχείρησης.

Αναλυτικά:

επαναλειτουργία τη Δευτέρα 04/05 : 54 ευρώ (3 μέρες)
– με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 11/05 : 180 ευρώ (10 μέρες)

– με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 18/05 : 306 ευρώ (17 μέρες)

– με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 25/05 : 432 ευρώ (24 μέρες).

Έτσι, 215.716 εργαζόμενοι θα πάρουν όλο το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ.  πηγη

 

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ