Προανακριτική -Παπαγγελόπουλος: Θα εξοντώσετε εμένα και τον Τσοβόλα -Θα έρθω στη μάχη σαν τον Ελ Σιντ…

212

Με αναφορές στην υγεία του και κατά πόσο αυτή θα τρωθεί από τη διαδικασία εξέτασής του από την προανακριτική επιτροπή ξεκίνησε την κατάθεση του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος…

Μάλιστα έκανε αναφορά και σε μία ταινία.Παπαγγελόπουλος: Θα είμαι σαφής και λιτός. Θέλω όμως να πω ότι επειδή ξενυχτώ για να διαβάσω όλα αυτά τα έγγραφα και επειδή είμαι μιας κάποιας ηλικίας πρέπει να δεσμεύσω τους κληρονόμους, εάν μου συμβεί κάτι λόγω αυτής της ταλαιπωρίας, να στραφούν εναντίον αυτής της Επιτροπής. Ακούγεται ως ευφυολόγημα αυτό αλλά έχει μεγάλη δόση αλήθειας.

Οι ρυθμοί για την ανάγνωση του υλικού είναι εξαντλητικοί. Για οποιοδήποτε, αλλά και ιδίως για μένα λόγω υγείας και ηλικίας.

Αλλά η δίωξη μου είναι προαποφασισμένη, όπως προαναγγέλλει μερίδα του τύπου. Όταν έρχεται κάποιο έγγραφο, θα ήθελα να έχω τον αναγκαίο χρόνο για να το διαβάσω. Από την ενώπιον σας διαδικασία αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο Ρασπούτιν υπήρχε μόνο στη διεστραμμένη σκέψη της κ. Ραικου.

Θα μας εξοντώσετε με τον Τσοβάλα

Μάλιστα ο κ.Παπαγγελόπουλος προχώρησε ακόμη ένα βήμα λέγοντας ότι η διαδικασία εκτός από τον ίδιο θα εξοντώσει και τον Δημήτρη Τσοβόλα. «Υπάρχει μια ταινία που ένας αρχηγός Αράβων σκοτώθηκε και ωστόσο τον έβαλαν πάνω σε ένα άλογο και τον πήγαν στη μάχη. Έτσι θα έρθω κι εγώ εδώ να καταθέσω σαν τον Ελ Σιντ. Ολα αυτά τα λέω γιατί ξενυχτάω για να διαβάσω.

Και ο κ.Τσοβόλας πιο ακμαίος είναι από μένα αλλά έτσι πως πάτε θα μας εξοντώνετε και τους δύο. Ε, γι αυτόν θα μείνει πίσω η κόρη του να τον υπερασπισθεί».

Λίγο πριν αρχίσει την κατάθεση του ο κ. Παπαγγελόπουλος ο συνήγορος του Δημήτρης Τζοβολας ανέφερε ότι επιμένει στην ακυρότητα της κλήσης του πελάτη του αλλά και στην κατά αντιπαράσταση εξέταση του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου με τον Αντώνη Σαμαρά και στην κλήτευση βασικών κατά την άποψή του μαρτύρων.

Τσοβόλας: Να κληθεί ο κ.Σαμαράς

«Επιμένουμε στην κλητευση βασικών μαρτύρων όπως οι εισαγγελείς Ζαγοραίος και Καλούδης, οι οποίοι είναι ουσιώδεις μάρτυρες. Και επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να κληθεί και ο μηνυτής μας ο κ. Σαμαράς. Και για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση.
Επίσης να κληθούν Παπαδάκου,και Φιλιππακης. Θα ξεχάσουμε τα νομικά εδώ μέσα. Ποια διάταξη προβλέπει ότι δεν μπορούν να κληθούν ως μάρτυρες; Η εξέταση του μάρτυρα δεν είναι ανακριτική πράξη.”

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης έθεσε θέμα καταθέσεων μαρτύρων που δεν έχουν ακόμη υπογραφεί από τους ίδιους.

Πρόεδρος Επιτροπής: «ναι, υπάρχει. Είναι η κατάθεση της Ξένης Δημητρίου που ακόμη δεν έχει υπογραφεί από την ίδια».

Ραγκούσης: «Εχετε στείλει ανυπόγραφη την κατάθεση της Ξένης Δημητρίου στον κ. Παπαγγελόπουλο και τον καλείτε να δώσει εξηγήσεις ;»

Πρόεδρος επιτροπής : «Ναι, τη στείλαμε στον Παπαγγελόπουλο ανυπόγραφη»πηγη

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ