The Sun: «Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ελλάδα και κατέλαβαν έδαφος»

11459

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ έχει γίνει η εισβολή και κατάκτηση από τουρκικά στρατεύματα ελληνικού εδάφους στον Έβρο για το οποίο ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας δήλωσε πως δεν θέλει «να δημιουργήσει εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα».  

Συγκεκριμένα η μεγαλύτερη αγγλική εφημερίδα The Sun έγραψε χθες το βράδυ σε άρθρο με τίτλο «ΑΡΠΑΓΗ ΓΗΣ: Τα τουρκικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Ελλάδα και καταλαμβάνουν ένα μικρό κομμάτι γης στα αμφισβητούμενα σύνορα»

Μάλιστα πλέον σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας στον Έβρο αναφέρονται ως «αμφισβητούμενα».

Το όλο θέμα έχει «θαφτεί» εντελώς από τα ελληνικά ΜΜΕ τα οποία ασχολούνται με τη… Novartis.

Έγραψε η The Sun:

«Τα τουρκικά στρατεύματα χθες εισέβαλαν στην Ελλάδα και κατέλαβαν ένα μικρό κομμάτι γης στα αμφισβητούμενα σύνορά τους.

Περίπου 35 στρατιώτες προωθήθηκαν σε μια περιοχή στην ανατολική όχθη του ποταμού Έβρου στο Μελισσοκομείο, ανέφεραν ελληνικές πηγές.

Οι ειδικές δυνάμεις και το πεζικό δημιούργησαν ένα στρατόπεδο με μια μικρή τουρκική σημαία που φέρει σε ένα δέντρο και απέρριψαν τα ελληνικά αιτήματα για απόσυρση.

Αυτό έγινε μετά από εβδομάδες αφού χιλιάδες Σύριοι πρόσφυγες απέτυχαν να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Τοπικές αναφορές αναφέρουν ότι η εισβολή ανταποκρίνεται σε έρευνα του ελληνικού στρατού για την περιοχή 1,6 εκταρίων (16 στρέμματα) ως μέρος των σχεδίων επέκτασης του συνοριακού φράχτη που κράτησε τους πρόσφυγες έξω.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας προς την Ελλάδα έχουν ενταθεί υπό τον σκληρό Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τέσσερις φορές τις τελευταίες εβδομάδες, Έλληνες στρατιώτες και προσωπικό της γερμανικής μεθοριακής υπηρεσίας πυροβολήθηκαν πάνω στα σύνορα και τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 διώκονται από τον ελληνικό εναέριο χώρο σχεδόν κάθε μέρα.

Η Ελλάδα προσπαθεί να αποκλιμακώσει τις εντάσεις μέσω διπλωματικών οδών και δεν έχει ακόμη λάβει επίσημη απάντηση».

Άραγε αυτό το δημοσίευα ξένου Τύπου θα γίνει πρώτη είδηση από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ όπως τα «αποθεωτικά δημοσιεύματα»; ΠΗΓΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ