Σάλος στα διεθνή ΜΜΕ από την κατάληψη ελληνικού εδάφους στον Έβρο από την Τουρκία

12965

Η κατάληψη ελληνικού εδάφους στον Έβρο ακόμα κι αν έχει θαφτεί από τα εγχώρια ΜΜΕ, έχει γίνει κύρια είδηση όμως στα μεγαλύτερα διεθνή Μέσα. 

Μάλιστα έχει γίνει ήδη ζημιά καθώς πλέον τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας αναφέρονται ως «αμφισβητούμενα», με ότι αυτό συνεπάγεται για την «συνήθεια» της διεθνούς κοινής γνώμης στις διεκδικήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.

Η αγγλική εφημερίδα Daily Mail πήρε την «σκυτάλη» από την The Sun και αναφέρει: «Δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες εισβάλλουν και καταλαμβάνουν ένα μικρό κομμάτι ελληνικής γης, εγκαθιστούν τη σημαία τους και στήνουν στρατόπεδο κατά μήκος αμφισβητούμενων συνόρων», 

«Τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν και κατέλαβαν ένα μικρό κομμάτι ελληνικής γης Ελλάδα στα αμφισβητούμενα σύνορά τους.

Περίπου 35 στρατιώτες προωθήθηκαν σε μια περιοχή πλημμυρών στην ανατολική όχθη του ποταμού Έβρου στο Μελισσοκομείο.

Τούρκοι στρατιώτες και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν τώρα μια σταθερή παρουσία στην ελληνική επικράτεια και έχουν στρατοπεδεύσει σε θύλακα του Μελισσοκομείου στις Φέρες.

Στο στρατόπεδο υπάρχει τώρα μια μικρή τουρκική σημαία από ένα δέντρο. Τα στρατεύματα έχουν απορρίψει τα ελληνικά αιτήματα για απόσυρση

Έρχεται εβδομάδες αφού χιλιάδες Σύριοι πρόσφυγες απέτυχαν να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Τοπικές αναφορές αναφέρουν ότι η εισβολή έγινε ως απάντηση σε έρευνα του ελληνικού στρατού για την περιοχή 1,6 εκταρίων ως μέρος των σχεδίων επέκτασης του συνοριακού φράχτη που κράτησε τους πρόσφυγες εκτός.

Η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίσει ότι μέρος της γης στην ανατολική πλευρά του ποταμού Έβρου εξακολουθεί να ανήκει στην Ελλάδα, ακόμη και αν ο ποταμός αλλάξει τη φυσική του πορεία.

Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν αυξηθεί υπό τον σκληρό Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τέσσερις φορές τις τελευταίες εβδομάδες, Έλληνες στρατιώτες πυροβολήθηκαν στα σύνορα και τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πρέπει να διώκονται τακτικά από τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Η Ελλάδα προσπαθεί να αποκλιμακώσει τις εντάσεις μέσω διπλωματικών οδών και δεν έχει δώσει ακόμα επίσημη απάντηση.», ανέφερε η εφημερίδα.

Μάλιστα η εφημερίδα έχει αναρτήσει και σχετικό χάρτη.

Και η Εxpress έγραψε για την εισβολή και κατάκτηση: «Οι εντάσεις αυξάνονται καθώς τα τουρκικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Ελλάδα καταλαμβάνοντας ένα κομμάτι γης στα αμφισβητούμενα σύνορα»

«Τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ελλάδα και κατέλαβαν ένα μικρό κομμάτι γης στα αμφισβητούμενα σύνορα καθώς οι εντάσεις αυξάνονται μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, περίπου 35 στρατιώτες προωθήθηκαν  σε μια περιοχή πλημμυρών στην ανατολική όχθη του ποταμού Έβρου στο Μελισσοκομείο. Οι ειδικές δυνάμεις και το πεζικό σήκωσαν επίσης μια μικρή τουρκική σημαία σε ένα δέντρο». ανέφερε το δημοσίευμα

Η τουρκική αντιπολιτευτική Ahval έγραψε: «Τα τουρκικά στρατεύματα καταλαμβάνουν ένα μικρό κομμάτι ελληνικής γης» ΠΗΓΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ