Αυτό Είναι το πιο Περίεργο Σημείο που Μπορείτε να Βάλετε Ταπετσαρία στο Σπίτι σας!

8

Όταν η δημιουργικότητα και η φαντασία βρίσκονται σε εγρήγορση δεν μπορούμε παρά να έχουμε μοναδικά και πολύ ιδιαίτερα διακοσμητικά αποτελέσματα. Απόδειξη; Αυτό το ζευγάρι που αποφάσισε να επενδύσει το πάτωμα με ταπετσαρία. Και το έκανε με μεγάλη επιτυχία.

Η Medina (εδώ βρίσκεται το προσωπικό της ) και ο σύζυγός της κληρονόμησαν μερικά όχι και τόσο θελκτικά χαρακτηριστικά όταν ενοικίασαν το νέο τους σπίτι. Βρήκαν, ωστόσο, τον τρόπο να τα μεταμορφώσουν σε πολύ όμορφα διακοσμητικά στοιχεία. Χαρακτηριστικό αυτής της δημιουργικής προσπάθειας ήταν το πάτωμα της εισόδου. Εκτός από το γεγονός ότι η είσοδος ήταν μικρή, το πάτωμα ήταν από… βαρετό σκούρο καφέ laminate. Τα πολλά χρόνια χρήσης, μάλιστα, δεν παρέλειψαν να αφήσουν γρατσουνιές πάνω του. Η Medina όμως βρήκε τον τρόπο να ξεπεράσει αυτό το μικρό εμπόδιο: επένδυσε το πάτωμα με ταπετσαρία.

ταπετσαρία

Το πάτωμα ήταν από… βαρετό σκούρο καφέ laminate.

«Χρησιμοποίησα μια ταπετσαρία με κολλητική επιφάνεια. Στην Αμερική η συγκεκριμένη ταπετσαρία είναι γνωστή ως «contact paper», στην Αγγλία ως «Fablon». Στην Ελλάδα μπορείτε να την βρείτε ως «πλαστικοποιημένο βινυλικό αυτοκόλλητο». Σε περίπτωση, όμως, που προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε κλασσική ταπετσαρία χωρίς αυτοκόλλητο μπορείτε να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα με μια κόλλα για ταπετσαρίες που θα εφαρμοστεί στο πάτωμα πριν την τοποθετήσετε.

ταπετσαρία

Χρησιμοποιήστε μια ταπετσαρία με κολλητική επιφάνεια.

Το κλειδί είναι να εξασφαλίσετε πως η επιφάνεια θα είναι λεία, χωρίς να εγκλωβιστεί αέρας και να δημιουργηθεί κάποια τσάκιση. Αυτός είναι και ο λόγος που ενδεχομένως να μην μπορείτε να εφαρμόσετε αυτή την τεχνική σε μεγάλους χώρους. Μικροί χώροι, όμως, όπως η είσοδος ή ένα wc είναι ιδανικοί. Αφού την τοποθετήσετε περάστε την με ένα βερνίκι πολλαπλών χρήσεων και αφήστε την να στεγνώσει καλά.

ταπετσαρία

Εξασφαλίστε πως η επιφάνεια θα είναι λεία.

Αν σκέφτεστε πως με τη χρήση η ταπετσαρία θα «σηκωθεί» ή θα ξεκολλήσει από το έδαφος θα σας πούμε ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Το βασικό, όπως ήδη είπαμε, είναι να μην εγκλωβιστεί αέρας από κάτω. Ακόμα, όμως, και αν κάτι τέτοιο συμβεί μπορείτε να «χαλαρώσετε» τις ζάρες εφαρμόζοντας θερμότητα απευθείας πάνω τους. Τέλος, όσον αφορά το καθάρισμα μπορείτε να σφουγγαρίζετε το πάτωμα ακριβώς όπως κάνετε στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού!


Πηγή

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ