Ρ.Τ.Ερντογάν για γενοκτονία Ποντίων: «Σήμερα είναι μία ευλογημένη ημέρα»

9663

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε την 19η Μαΐου 1919, την μαύρη ημέρα που άρχισε γενοκτονία των Τούρκων κατά των Ποντίων ως «ημέρα που ξεκίνησε το ευλογημένο ταξίδι» (του Κεμάλ), δείχνοντας τις αντιλήψεις που επικρατούν στην Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα και τον ελληνισμό. 

Αντιλήψεις, που πολύ σύντομα η χώρα μας θα κληθεί να αντιμετωπίσει με την κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο, από την Άγκυρα.

Την ημέρα που η Ελλάδα πενθεί για την γενοκτονία των Ποντίων, οι Τούρκοι γιορτάζουν την απόβαση του Κεμάλ στην Τραπεζούντα και το ξεκίνημα της γενοκτονίας, χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη ημερομηνία ως «μέρα Κεμάλ Ατατούρκ».

«Το τουρκικό έθνος από το παρελθόν μέχρι και σήμερα, έχει καταφέρει να εξαλείψει όλες τις απειλές κατά της πατρίδας και της σημαίας με επιμονή, με θάρρος, με αποφασιστικότητα και με πίστη» είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «οι νέοι αποτελούν την εγγύηση της ελευθερίας, της κυριαρχίας και της ύπαρξης της Δημοκρατίας της Τουρκίας και τους ζήτησε να μεταλαμπαδεύσουν και στις επόμενες γενιές τις αξίες για τη σημαία και την πατρίδα που τους άφησαν οι πρόγονοί τους».

Σε ένα άλλο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, πάντα για την επέτειο της 19ης Μαΐου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προτρέπει τους νέους να μάθουν την… αληθινή και ακριβοδίκαιη ιστορία για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα νέα εμπόδια και τις προδοσίες κατά της Τουρκίας στη σύγχρονη εποχή.

«Η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα της ελευθερίας κατά της αιχμαλωσίας και της ελπίδας και του θάρρους απέναντι στον φόβο και την ηττοπάθεια. Για αυτό, πρώτα απ’ όλα, πρέπει να μάθετε την ιστορία μας ακριβοδίκαια, με βάση την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, χωρίς αισθήματα έχθρας και φτηνής ρητορικής.

Σε αυτό το ευλογημένο ταξίδι που ξεκινήσαμε στις 19 Μαΐου 1919 με το σύνθημα «Ανεξαρτησία ή Θάνατος», περπατάμε αποφασιστικά παρά τα εμπόδια, τα σαμποτάζ και τις προδοσίες», αναφέρει χαρακτηριστικά. ΠΗΓΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ