ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Φαρμάκων μπλόκαρε το εμβόλιο του Bill Gates για τον κορωνοϊό…

87022

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) «μπλόκαρε» πρόγραμμα του ιδρύματος Μπιλ Γκέιτς το οποίο σκόπευε να στείλει δικιάς του κατασκευής «τεστ κορωνοϊού» στα σπίτια εκατομμυρίων Αμερικανών, καθώς εξέφρασε «ανησυχίες» σχετικά με την αξιοπιστία του τεστ αλλά και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και τι πραγματικά μετράει.

Οι επικεφαλής του Seattle Coronavirus Assessment Network (SCAN), ένα πρόγραμμα παρακολούθησης ιών που χρηματοδοτείται από τον Bill Gates, λένε ότι η FDA μπλόκαρε το πρόγραμμά τους. H αναστολή του SCAN ήρθε μόλις μια ημέρα μετά από την αναφορά του από τον Μπιλ Γκέιτς στο προσωπικό του blog.  «Έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα σημαντικό εργαλείο για τους υπαλλήλους υγείας που αναζητούν πληροφορίες σχετικά με την εξάπλωση και τη συμπεριφορά του ιού», έγραψε ο Γκέιτς. Το SCAN στοχεύει στην παρακολούθηση της εξάπλωσης του ιού που προκαλεί το COVID-19 σε ολόκληρη την περιοχή του Σιάτλ στέλνοντας τεστ στο σπίτι και στη συνέχεια αναλύοντάς τα, με υλικοτεχνική υποστήριξη από την Amazon Care, το πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης για τους υπαλλήλους της Amazon. Τις τελευταίες επτά εβδομάδες, τα τεστ έχουν σταλεί σε περίπου 12.500 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και ατόμων χωρίς συμπτώματα.

Το έργο λειτούργησε υπό μια συμφωνία με την οποία η FDA επέτρεπε σε κρατικούς υπαλλήλους δημόσιας υγείας να εκδώσουν Άδειες Έκτακτης Χρήσης για δοκιμές κορωνοϊού που αναπτύχθηκαν στις πολιτείες τους.

Σήμερα, το SCAN είπε ότι ειδοποιήθηκε ότι απαιτείται ξεχωριστή ομοσπονδιακή εξουσιοδότηση για την επιστροφή των αποτελεσμάτων των δοκιμών, λόγω αναθεωρήσεων στις οδηγίες που εκδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το SCAN, η FDA αναζητά δεδομένα σχετικά με την τεχνική της συλλογής που χρησιμοποιείται για τις δοκιμές στο σπίτι και για τη δοκιμή ατόμων που δεν αναφέρουν συμπτώματα.  πηγη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ