Κορονοϊός σε real time: O xάρτης με κρούσματα και θανάτους σε όλο τον κόσμο

8

Κοντά στα 200.000 βρίσκονται πλέον τα κρούσματα του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον διαδραστικό χάρτη του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ο οποίος καταγράφει σε πραγματικό χρόνο κρούσματα, θανάτους, αλλά και τους ασθενείς που έχουν αναρρώσει σε όλο τον κόσμο και σε κάθε χώρα ξεχωριστά.

Η Κίνα διατηρεί την πρώτη θέση με πάνω από 81.000 κρούσματα και πάνω από 3.000 θανάτους, ωστόσο η εικόνα της Ιταλίας, στη δεύτερη θέση, σοκάρει: πάνω από 31.500 κρούσματα, 2.503 θάνατοι αλλά και το αισιόδοξο στοιχείο των 2.941 ασθενών που ιάθηκαν.

Στην τρίτη θέση παραμένει το Ιράν με πάνω από 16.000 κρούσματα και 988 θανάτους, και τη θλιβερή πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν Ισπανία και Γερμανία με 11. 823 και 9.360 κρούσματα αντίστοιχα. 

Στις 20 πρώτες χώρες σε κρούσματα, οι μόνες που δεν είναι ευρωπαϊκές είναι η Κίνα, το Ιράν, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία, ξεxωριστά τα κρούσματα του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, η Μαλαισία και ο Καναδάς. Οι υπόλοιπες 13 βρίσκονται στην Ευρώπη.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να μεταφερθείτε στον διαδραστικό χάρτη

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ