Ανατροπή για συντάξεις: Γιατί καθυστερούν, εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΦΚΑ, προσωπικές διαφορές

138

Ποια η ανατροπή με τα εκκαθαριστικά σημειώματα Εφκα για τις συντάξεις; Πόσο πρέπει να περιμένουν ακόμα οι συνταξιούχοι;

Ανατροπή σημειώθηκε με τα σημειώματα για τις συντάξεις που έπρεπε να ανέβουν στον ΕΦΚΑ για να δουν την προσωπική διαφορά εκατομμύρια συνταξιούχοι.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι τα εκκαθαριστικά σημειώματα για τις συντάξεις δεν θα ανέβουν σήμερα στον ΕΦΚΑ, αλλά φαίνεται ότι αυτό θα γίνει από τις αρχές Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι ο προγραμματισμός ήταν ότι τα ενημερωτικά σημειώματα με τις προσωπικές διαφορές θα δουν πρώτοι οι συνταξιούχοι του πρώην ΟΑΕΕ και του πρώην ΕΤΑΑ που θα λάβουν τη σύνταξη του Οκτωβρίου, σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

Θα ακολουθήσουν οι συνταξιούχοι του πρώην ΙΚΑ, των ΔΕΚΟ – τραπεζών, του ΝΑΤ και του Δημοσίου στις 27 του μηνός.

Πάντως, επισημαίνεται ότι δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός περίπου 222.983 συντάξεων.

Φαίνεται όμως ότι τα δεδομένα άλλαξαν για τα σημειώματα του ΕΦΚΑ για τις συντάξεις και θα υπάρξει καθυστέρηση.

Στα εκκαθαριστικά με το αποτέλεσμα του επανυπολογισμού 1,7 εκατομμυρίων συντάξεων θα εμφανίζεται το παλαιό ποσό της σύνταξης, μεικτό και καθαρό μετά τις παρακρατήσεις, το νέο ποσό της σύνταξης όπως διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο του 2019 μετά τον επανυπολογισμό με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου (μεικτό και καθαρό) και το ύψος των προσωπικών διαφορών που προκύπτουν (θετικές και αρνητικές προσωπικές διαφορές). ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ