Φαρμακοποιοί: «Δεν δίνουμε ακόμα ακριβά φάρμακα του ΕΟΠΥΥ από τα φαρμακεία μας»

6

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι οι ασθενείς, που απηυδισμένοι από την ταλαιπωρία τους στις ουρές της ντροπής του ΕΟΠΥΥ, έσπευσαν τις προηγούμενες μέρες σε φαρμακεία αναζητώντας  τα φάρμακά τους. Ετσι, οι φαρμακοποιοί αναγκάστηκαν μέσα από τις κλαδικές ιστοσελίδες τους, να διευκρινίσουν ότι η διανομή φαρμάκων μέσω των φαρμακείων θα ενεργοποιηθεί, μόνο μετά την υπουργική απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, η οποία αναμένεται σύντομα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη διάταξη του νομοσχεδίου:

«Μετά την ψήφιση της διάταξης θα ακολουθήσει υπουργική Απόφαση του Βασίλη Κικίλια, ενώ και έπειτα από πρόταση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, θα καθοριστούν οι διαδικασίες εκτέλεσης των συνταγών και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της διάταξης«.

Φαρμακοποιοί: Δεν δίνουμε ακόμη «Φάρμακα Υψηλού Κόστους»

Συγκεκριμένα οι φαρμακοποιοί ενημερώνουν το κοινό:

«Προσοχή: Δεν δίνουμε ακόμα ΦΥΚ με το νέο νόμο! Από την περασμένη κιόλας εβδομάδα αρκετοί ασφαλισμένοι ζήτησαν από ιδιωτικά φαρμακεία να τους προμηθεύσουν με τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους που παίρνουν κάθε μήνα από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ή να παραγγείλουν από τώρα για επικείμενη συνταγή. Το φαινόμενο αυτό αναμένεται να κορυφωθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το νομοσχέδιο αναφέρει ρητά ότι αναμένεται υπουργική απόφαση που θα ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες, σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μας θα εκδοθεί εντός 30 ημερών. Μέχρι τότε δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά τίποτα και οι ασφαλισμένοι θα συνεχίζουν να παίρνουν τα ΦΥΚ όπως πριν. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε…»

iatropedia.gr

Πηγή

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ