Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα – ΚΕΑ: Οι τελευταίες ειδήσεις

2030

Στην αναμονή βρίσκονται οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) για την απόφαση με την οποία θα εγκριθεί η πληρωμή του επιδόματος για τον Αύγουστο του 2019.

Η έκδοση της απόφασης αναμένεται τις επόμενες ημέρες, ενώ η πληρωμή αναμένεται να γίνει την τελευταία εβδομάδα του μήνα, από 23 έως 30 Αυγούστου.

Η πληρωμή του ΚΕΑ, όπως γίνεται κάθε φορά, θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Τι αλλάζει στο ΚΕΑ

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ βρίσκονται επίσης στην αναμονή για τις αλλαγές που θα φέρει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας στο ΚΕΑ. Σύμφωνα με δηλώσεις του νέου Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα μετονομασθεί σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και θα δίδεται από το 2020 σε περισσότερους δικαιούχους, καθώς το ποσό αναμένεται να αυξηθεί από 760.000.000 ευρώ που διατίθενται σήμερα σε 1.000.000.00 το 2020.

Το επίδομα αναμένεται να συνδυαστεί και με οικονομικές πρωτοβουλίες, όπως η χορήγηση μικρών δανείων.

Το ΚΕΑ, λοιπόν, ή Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, όπως θα μετονομαστεί, θα συνδυάζει: Εισοδηματική ενίσχυση, Υπηρεσίες Κοινωνικής Ένταξης (ένταξη σε Δομές – προγράμματα, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κοινωνικά τιμολόγια) και Υπηρεσίες ενεργοποίησης (συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας – επαγγελματικής κατάρτισης ή εμπειρίας, κάλυψη προτεινόμενης θέσης εργασίας και ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα και στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας). ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ