Πριν και Μετά: Δείτε τα Αποτελέσματα μιας Υπέροχα Ανανεωμένης Κουζίνας

17

Μια υπέροχη μεταμόρφωση συνέβη και αξίζει να δείτε πώς με απλές κινήσεις μπορούν να γίνουν θαύματα.

Προτού όλα ξεκινήσουν στην συγκεκριμένη κουζίνα να αλλάζουν η καταθλιπτική της εικόνα θα μπορούσε να κρατήσει μακριά οποιονδήποτε επίδοξο μάγειρα! Στην πραγματικότητα θα μπορούσε να κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας τους πάντες!

Πέρα από την αποκρουστική της εικόνα, η συγκεκριμένη κουζίνα αντιμετώπιζε ορισμένα προβλήματα «ζωτικής» σημασίας.

Με απλές όμως και στρατηγικές κινήσεις η εικόνα της άλλαξε θεαματικά! Χρώμα, υλικά και έμπνευση είναι οι λέξεις κλειδιά!

Οι αποχρώσεις τόσο των τοίχων όσο και των ντουλαπιών της κουζίνας επιβάρυναν ακόμη περισσότερο το οπτικά αντιλαμβανόμενο μέγεθος της κουζίνας κάνοντάς τη, με τις σκούρες και αδιάφορες αποχρώσεις τους, το χώρο να φαίνεται ακόμη μικρότερος. Χρησιμοποιώντας το λευκό χρώμα, για το μεγαλύτερο μέρος των επιφανειών, ο χώρος αμέσως έδειξε πιο μεγάλος απ’ ότι στην πραγματικότητα είναι αλλά και πιο φωτεινός.

Πριν και Μετά: Δείτε τα Αποτελέσματα μιας Υπέροχα Ανανεωμένης Κουζίνας

Λευκό επιλέχθηκε για τις περισσότερες επιφάνειες κάνοντας το χώρο να δείχνει πιο μεγάλος. Στα ντουλάπια, που επίσης βάφτηκαν λευκά, αλλάχθηκαν οι λαβές και μια, νέα, μοντέρνα μπαταρία στο νεροχύτη αντικατέστησε την παλιά.

Πέρα από το χρώμα όμως χρειάστηκε να παρθούν κι άλλα, πιο δραστικά, μέτρα. Η κατάσταση του πάγκου της κουζίνας ήταν ένα από αυτά αφού η κατάστασή του δεν ήταν καθόλου καλή.  Έτσι, ο πάγκος αντικαταστάθηκε από κόντρα πλακέ θαλάσσης κομμάτια, που στη συνέχεια επικαλύφθηκε από ένα λεπτό στρώμα μπετόν και στη συνέχεια περάστηκε με ειδικά αδιαβροχοποιητικά υλικά. Σε συνέχεια αυτής της αλλαγής ακολούθησε και η αντικατάσταση των πλακιδίων της πλάτης του πάγκου με εξίσου λευκά, μακρόστενα, κεραμικά πλακάκια.

Πριν και Μετά: Δείτε τα Αποτελέσματα μιας Υπέροχα Ανανεωμένης Κουζίνας

Ο πάγκος της κουζίνας αντικαταστάθηκε με κομμάτια κόντρα πλακέ θαλάσσης με επικάλυψη μπετόν και αδιαβροχοποιητικών υλικών.

Ο λινοτάπητας που κάλυπτε το δάπεδο της κουζίνας (συνθετικό υλικό παράγωγο πολλών διαφορετικών μεταξύ τους υλικών που χρησιμοποιείτε για την κάλυψη δαπέδων κυρίως στο εξωτερικό) φαίνεται πως έκρυβε ένα θησαυρό από κάτω του. Με την αφαίρεση αυτού φανερώθηκε που τα νερά του ξύλου έφεραν υπέροχους φυσικούς χρωματικούς κυματισμούς.

Πριν και Μετά: Δείτε τα Αποτελέσματα μιας Υπέροχα Ανανεωμένης Κουζίνας

Με την αφαίρεση του λινοτάπητα από το δάπεδο ένα υπέροχο φυσικό ξύλο εμφανίστηκε που λόγος για να καλυφθεί, πέρα από το διακοσμητικό πατάκι που χρησιμοποιήθηκε, δεν υπήρχε.

Διαβάστε επίσης:

Μια μικρή «ανταλλαγή» θέσεως των πραγμάτων και συγκεκριμένα αυτής των ηλεκτρικών συσκευών πρόσθεσε μερικά ακόμη, εικονικά, τετραγωνικά μέτρα στο χώρο. Αυτό θα μπορούσε με τον καλύτερο τρόπο να δείξει . Εκτός τούτου, απαρατήρητη δεν θα μπορούσε να περάσει και η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων. Απλά σε σχεδιασμό, κι αν και βρίσκονται στην ίδια κατηγορία στιλ, επιλέχθηκαν σε διαφορετική απόχρωση προσθέτοντας έτσι μια ωραία πινελιά στο χώρο.

Πριν και Μετά: Δείτε τα Αποτελέσματα μιας Υπέροχα Ανανεωμένης Κουζίνας

Οι ηλεκτρικές συσκευές αντάλλαξαν θέσεις με αποτέλεσμα ο χώρος να φαίνεται μεγαλύτερος. Η απόχρωση της μέντας που χρησιμοποιήθηκε στην πόρτα δίνει τον απόλυτο τόνο δροσιάς στο χώρο.

Ελάχιστες εργασίες έφεραν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που έκαναν το χώρο να μοιάζει σαν καινούριος με τις πιο μοντέρνες και οικονομικές προσεγγίσεις.

Πηγή:

spirossoulis.com

Πηγή

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ