Με εντολή Πούτιν εξοπλίζεται ο Χαφτάρ – Αλλάζουν οι συσχετισμοί πλέον υπέρ του εθνικού στρατού – Εικόνες

15

Νέες εξελίξεις έχουμε στην πολύπαθη Λιβύη, η οποία εξελίσσεται όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα σε μια νέα «Συρία», δίπλα από την χώρα μας, με την φερόμενη παραλαβή τροχοφόρου οχήματος Pantsir-S1 από τα …ΗΑΕ.

Πηγές  της Λιβύης στο facebook και σε διεθνή ΜΜΕ, παρουσίασαν την παράδοση του συστήματος αντιαεροπορικών πυραύλων  Pantsir-S1, στις δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ, προφανώς με εντολή της Ρωσίας στην οποία κατασκευάστηκε το εν λόγω σύστημα.

Χωρίς την έγκριση της Μόσχας δεν θα είχε δοθεί το αντιαεροπορικό σύστημα σύμφωνα με την διεθνή νομοθεσία  παράδοσης οπλικών συστημάτων, κάτι που μας δείχνει ότι «φουντώνει» η αντιπαράθεση στην Λιβύη με νέα ακόμα πιο αναβαθμισμένα οπλικά συστήματα και από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με  ισχυρισμούς, ένα μεταγωγικό αεροσκάφος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσγειώθηκε  στην αεροπορική βάση  Gufra με το πολύτιμο φορτίο.

Did UAE deliver a Russian-made Pantsir air defense system to Libyan warlord Khalifa Haftar? pic.twitter.com/O5W87mDpXk

— Ali Özkök (@Ozkok_A) June 18, 2019

Φωτογραφίες  εμφανίζουν  την εγκατάσταση, στην οποία  μεταφέρθηκε το ρωσικό α/α σύστημα. Κρίνοντας από το γεγονός ότι το αντιαεροπορικό συγκρότημα είναι «φορτωμένο» σε τροχοφόρο όχημα  MAN-SX45,  μας δείχνει ότι πρόκειται για ένα  «δώρο» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με έκκριση όπως αναφέραμε πάντα της Μόσχας.

Το Pantsir-S1 είναι ένα πολύ περίπλοκο οπλικό σύστημα για τους Λιβύους αντάρτες , οπότε, σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, φαίνεται ότι και στρατιωτικοί ειδικοί έφτασαν στη χώρα για να το χειριστούν.

pentapostagma.gr

Πηγή

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ