Τουρκικός Τύπος: Στα «σκαριά» ναυτική βάση στην Αμμόχωστο

12

Αναστάτωση επικρατεί στην Κύπρο από το απόγευμα της Τρίτης, όταν ο Οζερσάι ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί μελέτη στην Αμμόχωστο.

Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών του ψευδοκράτους με δηλώσεις του έκανε γνωστό τον διορισμό ομάδας εμπειρογνωμόνων η οποία θα διεξάγει μελέτη στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα η κίνηση αυτή μαρτυρά την κατασκευή τουρκικής ναυτικής βάσης στην περιοχή και όπως αναφέρει η τουρκικά Star ομάδα αξιωματικών του τουρκικού Ναυτικού πήγαν στην Αμμόχωστο για το σκοπό αυτό.

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο η Άγκυρα θεώρησε ότι χρειαζόταν ναυτική βάση υποστήριξης και οι δύο περιοχές που έχουν επιλεγεί είναι η «Famagusta» και η «Iskele». Οι προεργασίες κατασκευής της ναυτικής βάσης έχουν ήδη ξεκινήσει.

Όπως ανέφερε ανώτερος τούρκος αξιωματούχος στο DHA «σκοπός είναι η ναυτική βάση να διευκολύνει τα πολεμικά μας πλοία στην περιοχή και να προστατέψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στην ανατολική Μεσόγειο».

«Βρετανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Δανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Γερμανία και Ελλάδα έχουν ήδη στείλει τα πλοία τους στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το πρόσχημα του πολέμου στη Συρία. Η Τουρκία χρειάζεται επειγόντως ναυτική βάση στην περιοχή» υποστηρίζει η εφημερίδα Yeni Safak η οποία με τη σειρά της τονίζει πως: «το τουρκικό Ναυτικό είχε εδώ και καιρό καταθέσει ήδη αίτημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να ξεκινήσουν οι εργασίες ώστε τα τουρκικά πολεμικά πλοία να ελλιμενίζονται σε βάση που θα κτιστεί σε ‘κατάλληλο μέρος’ στα Κατεχόμενα..». Στο δημοσίευμα τονίζεται ακόμα ότι «η νέα αεροπορική βάση θα κατασκευαστεί στο Λευκόνοικο».

pentapostagma.gr

Πηγή

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ