Σπάνια φωτογραφία: Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, μπροστά από τη Σελήνη -8 χρόνια προσπαθούσε ένας ερασιτέχνης

13

Του πήρε οχτώ χρόνια. Αλλά ο Κεν Λόουσον μπορεί να αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος. Εβγαλε μια σπάνια φωτογραφία, του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, που τόσο «κυνηγούσε».

Ο Αυστραλός, που ασχολείται ερασιτεχνικά με την αστρονομία, κατάφερε να αποτυπώσει σε φωτογραφία την πορεία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού μπροστά από τη Σελήνη. «Είναι μία από τις φωτογραφίες που αποτελούν στόχο ζωής. Είδα κάποιον να το κάνει πριν από πολλά, πολλά χρόνια και σκέφτηκα ότι θα μου άρεσε να το πετύχω κι εγώ. Μου πήρε περίπου 8 χρόνια. Είναι κάτι παρόμοιο με την απόλυτη έκλειψη», δήλωσε ο Λόουσον στον Guardian.

Σπάνια φωτογραφία: Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, μπροστά από τη Σελήνη -8 χρόνια προσπαθούσε ένας ερασιτέχνης

Ο άνδρας που από παιδί ασχολείται με την αστρονομία και τη φωτογραφία, τα κατάφερε τελικά στις 14 Μαρτίου. Ηταν η ημέρα που φωτογράφισε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό να περνά ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη, με τον ιδανικό φωτισμό, χρησιμοποιώντας μια απλή φωτογραφική μηχανή και ένα τηλεσκόπιο των 500 δολαρίων.

«Πρέπει να είσαι ακριβώς στο σωστό πέρασμα. Ηταν τέλειο. Αλλά έπρεπε να περιμένω 8 χρόνια για να συμβεί», δήλωσε ο Λόουσον.  Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός έχει μήκος 100 μ. και πλάτος 72 μέτρα. Κινείται σε τροχιά 300-435 χλμ. πάνω από τη Γη, σε ταχύτητα 27.600 χλμ./ ώρα, κάτι που δυσκολεύει όσους θέλουν να τον φωτογραφήσουν, σημειώνει ο Guardian. Πιο απλά, όταν κάποιος κοιτάζει από τη Γη, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός περνά από τη Σελήνη μόλις σε 0,3 δευτερόλεπτα.

iefimerida.gr

Πηγή

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ