Γ. Βαρουφάκης: «Το Grexit θα κόστιζε 1 τρισ. στην Ευρώπη»

8
Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του σε ρ/σ, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα, καθώς και στο Grexit σημειώνοντας: «εγώ μπήκα ατσαλάκωτος και βγήκα ατσαλάκωτος. Αυτοί πήραν τον λόγο του ελληνικού λαού και τον πέταξαν στα σκουπίδια».
 
«Η Ελλάδα μπήκε σε μια ουτοπία στις αρχές του 2000. Όταν αυτό κατέρρευσε το 2010 μπήκαμε σε μια πιο τοξική ουτοπία του 2010. Πήραμε μια πιστωτική κάρτα, το μνημόνιο, για να αποπληρώσουμε το χρέος χωρίς να έχουμε χρήματα», εξήγησε ο κ. Βαρουφάκης και προσέθεσε: «η μόνη περίοδος που η χώρα δεν έζησε ουτοπία ήταν η δική μου περίοδος στο Υπουργείο Οικονομικών. Ζητήσαμε μια αναδιάρθρωση του χρέους, μετά μεταρρυθμίσεις».
 
Παράλληλα, αναφερόμενος στην περίοδο της παραμονής του στο Υπουργείο Οικονομικών, τόνισε: «εμείς πήραμε πρώτα το δάνειο, αφήνοντας για μετά την αναδιάρθρωση του χρέους. Η κυβέρνηση δεν τήρησε το πρόγραμμα που είχαμε με αποτέλεσμα να είναι τώρα εγκλωβισμένη»

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ