Αυτή είναι η «τσαρίνα του σ@ξ» που θα αναλάβει να καταπολέμησει την υπογεννητικότητα στην Ισπανία

7

Η Ισπανική κυβέρνηση δημιούργησε μια νέα θέση που στόχο θα έχει την αντιστροφή της υπογεννητικότητας στη χώρα, καθώς, για πρώτη φορά πέρυσι, ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε τον αριθμό των γεννήσεων, σύμφωνα με τον Independent.

Τα στατιστικά στοιχεία αποκάλυψαν πως οι Ισπανίδες ισχυρίζονται πως θα ήθελαν δυο ή περισσότερα παιδιά, όμως τα στοιχεία του 2015 δίνουν διαφορετική εικόνα.

Οι γυναίκες ηλικίας 18-49 ετών έχουν κατά μέσο όρο 1,3 παιδιά, κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1,58).

Η μείωση του αριθμού των γεννήσεων αποτελεί κοινό στοιχείο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όμως τα στοιχεία της Ισπανίας δείχνουν πως η χώρα έχει έναν από τους χαμηλότερους ρυθμούς γεννήσεων στον αναπτυγμένο κόσμο.

Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πληθυσμιακή κρίση, η κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε να διορίσει την Edelmira Barreira στη θέση της… τσαρίνας του σεξ. Το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο δημιουργήθηκε από τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και η κα Barreira, ειδήμον σε δημογραφικά ζητήματα, θα βοηθήσει στην κατάρτιση της εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των δημογραφικών ανισορροπιών.

Όπως ανέφερε η ισπανική ιστοσελίδα ABC, το υπουργείο Παιδείας της χώρας δήλωσε πως η μείωση του ρυθμού γεννήσεων «επιδεινώνει άλλες οικονομικές ανισορροπίες και δημιουργεί σημαντικές επιπτώσεις στο Κοινωνικό Κράτος».

moneypress.gr

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ