ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Ελλάδας-Τουρκίας! Το έκρυψαν ΟΛΟΙ…

7
Απίστευτο περιστατικό, που παραλίγο να οδηγήσει και σε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών, έλαβε χώρα μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας.
Νεαρός Τούρκος πιλότος, που πετούσε αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235, νόμισε ότι εγκλωβίστηκε από ελληνικά ραντάρ  αεράμυνας και έντρομος ενημέρωσε την υπηρεσία του, η οποία έκανε διάβημα διαμαρτυρίας και κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα για εξηγήσεις.
Ο πιλότος που πετούσε το συγκεκριμένο αεροσκάφος, κατά παράβαση του ελληνικού εναέριου χώρου, από απειρία λανθασμένα θεώρησε πως ‘εγκλωβίστηκε’ από τα ελληνικά ραντάρ, κίνηση που θεωρείται επιθετική από το Διεθνές Δίκαιο και Πρακτική. Έντρομος ο Τούρκος πιλότος μόλις προσγείωσε το αεροσκάφος του, έκανε αναφορά, λέγοντας ότι εγκλωβίστηκε από ελληνικά ραντάρ αεράμυνας. Άμεσα κινήθηκε διαδικασία και μέσω της επίσημης οδού, το τουρκικό Επιτελείο διαμαρτυρήθηκε στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα!
Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας της υπόθεσης ώστε να γίνει αντιληπτό τι πραγματικά έγινε. Με έκπληξη οι αρμόδιοι στα Γενικά Επιτελεία άκουγαν την ιστορία του πιλότου, καθώς την ημέρα και ώρα που ανέφερε, δεν υπήρχε εκπομπή κανενός ραντάρ, ούτε καν είχαν ασχοληθεί μαζί του ελληνικά μαχητικά.
Το γεγονός αυτό σας το αναφέρουμε πρώτον λόγω του αξιοπερίεργου της υπόθεσης, δεύτερον του προκλητικού της υπόθεσης, αλλά και για άλλο ένα λόγο.
Όπως διαβάσατε σε προηγούμενο άρθρο μας, σήμερα (δείτε το ΕΔΩ) υπάρχει μεγάλη έλλειψη πιλότων στην Τουρκία, λόγω των ερντογανικών εκκαθαρίσεων. Βλέπουμε τελικά πως και όσοι έχουν μείνει, είναι τόσο άπειροι που δεν ξέρουν ούτε το ραντάρ πως δουλεύει.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ