Νοσοκομείο Κέρκυρας: Ο απόλυτος εφιάλτης! “Έκανα καισαρική χωρίς νάρκωση. Νόμιζα πως με σφάζουν”

20

Νέα σοκαριστική καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας λίγες ημέρες μετά από τη μαρτυρία για σοβαρό χειρουργείο χωρίς γενική αναισθησία στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Μητέρα δύο παιδιών μιλά για το 2014, όταν και γέννησε στο νοσοκομείο Κέρκυρας με καισαρική χωρίς αναισθησία.

«Ήταν εφιαλτικό. Ένιωθα τα πάντα και από κάποιο σημείο ένιωθα τον πόνο. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου άκουγα τα πάντα. Καταλάβαινα τα πάντα, πέθαινα από τον πόνο. Ήταν φρικτό. Νόμιζα ότι με σφάζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

Όπως αναφέρει, μπήκε στο νοσοκομείο Κέρκυρας για να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της και όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ζήτησε από τους γιατρούς να της κάνουν ολική αναισθησία.

«Επέμεναν να μου κάνουν επισκληρίδιο, δεν ήθελα. Στο τέλος, αναγκάστηκαν να μου κάνουν ολική νάρκωση, όπως είχα κάνει και στην πρώτη μου κόρη στην Αθήνα».

Της βάζουν τη μάσκα για να της κάνουν ολική αναισθησία, όμως η εγκυμονούσα παραμένει ξύπνια και οι γιατροί, δίχως να το αντιληφθούν, ξεκινούν τη διαδικασία του τοκετού.

«Προσπαθούσα να του δείξω ότι ‘δε μου έχετε κάνει νάρκωση’ αλλά ένιωθα σαν παράλυτη. Άκουγα τα πάντα. Προσπαθούσα να κουνήσω τα χέρια μου, τα μάτια μου να δουν ότι ‘παιδιά υποφέρω’. Άκουσα το μωρό να βγαίνει, άκουσα τα πάντα. Δεν μπορούσα. Νόμιζα ότι θα πεθάνω. Πραγματικά είχα Άγιο γιατί θα είχα πεθάνει από ανακοπή».

Όπως αποκαλύτει, η γυναίκα στην προσπάθειά της να ειδοποιήσει τους γιατρούς πως δεν έπιασε η νάρκωση, έσπασε το μπροστινό της δόντι.

«Προσπαθούσα να κουνήσω τα δάχτυλά μου, τα χέρια μου, τα πόδια μου. Έσπασα το δόντι μου από την πίεση. Σκεφτόμουν να αντέξω και για μένα και για το μωρό και για την οικογένειά μου και για το άλλο παιδάκι που περίμενε το αδελφάκι του».

Αφού ολοκληρώθηκε ο τοκετός, εξήγησε στους γιατρούς πως τα έζησε και τα αισθάνθηκε όλα, αφού ποτέ δεν είχε ναρκωθεί.

Η απάντηση των γιατρών δεν ήταν αυτή που περίμενε: «Στην αρχή μου είπε ‘σου κάναμε’ και του λέω ‘δε μου κάνατε’ γιατί έτσι κι έτσι. Του είπα τα πάντα. Μου λέει ‘ξέρεις τι έγινε, είχε χαλάσει το μηχάνημα και εμείς το καταλάβαμε γιατί διοχετευόταν το φάρμακο στο χώρο. Το μυρίζαμε’. Σε κάποια φάση μου λέει ‘είχες 135 παλμούς και ανέβαινες’. Και λέω ‘συγγνώμη είναι δυνατόν που είστε και αναισθησιολόγος ένα άτομο με ολική αναισθησία σε καταστολή να έχει 130-150 παλμούς;’ και μου λέει ‘έχεις δίκιο’».

Οι γιατροί το 2014 συμπέραναν πως έφταιγε το μηχάνημα. 9 χρόνια μετά, τον Οκτώβριο του 2023, μια ακόμη ασθενής χειρουργήθηκε χωρίς ολική αναισθησία εξαιτίας δυσλειτουργίας του μηχανήματος.

Από την ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη θα διαπιστωθεί εάν πρόκειται για το ίδιο μηχάνημα και αν έχει γίνει κακοσυντήρηση στον εξοπλισμό των χειρουργείων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ