Ντροπιαστικές εικόνες στο νοσοκομείο «Μεταξά»: Ασθενείς κάθονται στα σκαλιά και περιμένουν για χημειοθεραπεία [ΦΩΤΟ]

822

Τραγική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο «Μεταξά» καθώς οι ασθενείς αναγκάζονται να περιμένουν στα σκαλιά για να κάνουν χημειοθεραπεία.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος βρέθηκε στο νοσοκομείο Μεταξά, το οποίο προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους ασθενείς με καρκίνο, αλλά «υποφέρει» από σοβαρά προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης σχετικά με την εξυπηρέτηση των ασθενών, αλλά και τον σκουριασμένο εξοπλισμό.

Η εικόνα με τους καρκινοπαθείς ασθενείς και τους συνοδούς τους να περιμένουν καθισμένοι στα σκαλιά για να κάνουν χημειοθεραπείες, είναι απαράδεκτη και χαρακτηριστική του μεγέθους της κυβερνητικής υποβάθμισης του νοσοκομείου, αλλά και του ΕΣΥ ευρύτερα.

Ουρές στο νοσοκομείο Μεταξά

Να σημειωθεί, μάλιστα, πως από τις έξι χειρουργικές αίθουσες που έχει αναπτυγμένες το νοσοκομείο, μόνο οι τρείς-τέσσερις λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των ασθενείς, εξαιτίας της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.

Ταυτόχρονα, οι βιοψίες αργούν πάνω από ένα μήνα και αυτό είναι ένα «καλό» σενάριο, αν αναλογιστεί κανείς ότι γυναίκα αναγκάστηκε να περιμένει 47 μέρες και χρειάστηκε να παρέμβει ο υπουργός για να βγουν τα αποτελέσματα της βιοψίας.

Η οριακή αυτή βελτίωση της κατάστασης, οφείλεται στο γεγονός ότι απασχολείται τώρα και δεύτερη διοικητική γραμματέας που περνάει τις γνωματεύσεις στο πληροφοριακό σύστημα, όπως έγινε γνωστό με την επίσκεψη του κ. Γιαννάκου στις εγκαταστάσεις, όμως οι τεράστιες καθυστερήσεις «επιμένουν» καθώς δεν υπάρχουν αρκετοί παθολογοανατόμοι και τεχνολόγοι.

 

metaxa-4 metaxa-5 oures-1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ