Novo Nordisk: Γιόρτασε τα 40 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα!

0

Στο πλαίσιο της επετείου των 40 ετών (1979-2019) επαγγελματικής δραστηριότητας της Novo Νοrdisk στην Ελλάδα, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δέλτα του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος η εκδήλωση εορτασμού της εταιρείας.

Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου, στελέχη άλλων φαρμακευτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ιατροί, ερευνητές, καθηγητές του χώρου της υγείας, εκπρόσωποι ομοσπονδιών και συλλόγων ασθενών, δημοσιογράφοι του χώρου της υγείας καθώς και εκπρόσωποι φορέων της υγείας.

Novo Nordisk: Γιόρτασε τα 40 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα!

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος μίλησε για το μέλλον της Ελλάδας στο νέο ψηφιακό κόσμο. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρέσβης της Δανίας κ. Klavs A. Holm, ενώ ο Γενικός Διευθυντής της Νοvo Nordisk Ελλάς Ε.Π.Ε. κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου μίλησε για τα 40 χρόνια της εταιρείας στην Ελλάδα και αναφέρθηκε με έμφαση στις μελλοντικές ερευνητικές κατευθύνσεις της Novo Nordisk διεθνώς.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Γενικός Διευθυντής της Νοvo Nordisk Ελλάς Ε.Π.Ε. κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου τόνισε:

«Η συμπλήρωση 40 ετών δραστηριότητας στην Ελλάδα είναι ένα σημαντικό ορόσημο για εμάς και αποτελεί μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας ότι συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε φαρμακευτικά προϊόντα που θα κάνουν πραγματικά καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων που τα χρειάζονται και ότι θα τα θέτουμε στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα στη διάθεση των ασθενών που ζουν στη χώρα μας.

Είμαστε περήφανοι που μέχρι σήμερα κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας έχοντας τα πιο σύγχρονα προϊόντα μας στη διάθεση των ασθενών, παρά τις ιδιαίτερες δυσκολίες που παρουσιάζει το περιβάλλον του φαρμάκου στην Ελλάδα.»

Novo Nordisk: Γιόρτασε τα 40 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα!

Σύντομη ανασκόπηση της ιστορίας της Novo Nordisk στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά το 1979, η Novo Nordisk δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα με την διακριτική επωνυμία «Νόβο Ελλάς Φαρμακευτική Ε.Π.Ε.», εισάγοντας προϊόντα για το σακχαρώδη διαβήτη. Από τότε έως και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην Ελληνική Φαρμακευτική Αγορά, αυξάνοντας διαρκώς το portfolio της και επενδύοντας στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου του σακχαρώδη διαβήτη, στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, της αιμορροφιλίας και των διαταραχών ανάπτυξης.

Η εταιρεία φέρει την ονομασία Νόβο Νόρντισκ Ελλάς Ε.Π.Ε. από το 1991. Τα τελευταία χρόνια, εκτός από το συνεχώς αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, η εταιρεία έχει έντονη δραστηριότητα στον τομέα των κλινικών μελετών στην Ελλάδα, υλοποιώντας κατά βάση κλινικά προγράμματα για λογαριασμό της μητρικής εταιρείας.

Λίγα λόγια Novo Nordisk

Η Novo Nordisk είναι μια εταιρεία με παγκόσμια παρουσία στον τομέα της υγείας και με περισσότερα από 95 χρόνια καινοτομίας και πρωτοπορίας στη θεραπεία του διαβήτη. Με βάση αυτήν την κληρονομιά, η εταιρεία απέκτησε την εμπειρία αλλά και την ικανότητα να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση και άλλων σοβαρών χρόνιων παθήσεων, όπως είναι η αιμορροφιλία, οι διαταραχές ανάπτυξης και η παχυσαρκία. Με έδρα τη Δανία, απασχολεί περίπου 41.600 εργαζόμενους σε 80 χώρες ενώ τα προϊόντα της κυκλοφορούν σε περισσότερες από 170 χώρες.

iatropedia.gr

Πηγή

Loading...

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ