Επίδομα ανάσα έως 600 ευρώ μέχρι τα Χριστούγεννα: Το δικαιούνται χιλιάδες

7075

Ποιο είναι το επίδομα των 600 € που προσφέρει μεγάλη ανάμεσα σε χιλιάδες πολίτες;

Ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από δικαιούχους του ειδικού εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ για το 2019.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 2 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 15:00 για όσους υποβάλλουν αίτηση, μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ και ώρα 23:59 για όσους υποβάλλουν αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η παραλαβή των δικαιολογητικών θα ολοκληρωθεί την επόμενη εργάσιμη μέρα (3/12/2019). Η υποβολή των αιτήσεων, μέσω των ΚΕΠ, θα αρχίσει στις 18 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης με τη χρήση κωδικών πρόσβασης που χορηγούν οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Ποιοι οι δικαιούχοι για το Ειδικό εποχικό επίδομα

Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών:

οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου-κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες, χορευτές-μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και των τεχνικών απασχολουμένων σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις-μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

Tα δικαιολογητικά που αφορούν στις ημέρες ασφάλισης, στο εισόδημα και, για τους πολίτες τρίτων χωρών, στην άδεια διαμονής, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ, μέσω των πληροφοριακών συστημάτων

– του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ),
– της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστήματων (ΓΓΠΣ) και
– του υπουργείου Εσωτερικών, αντίστοιχα. ΠΗΓΗ

Πληροφορίες σχετικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά, οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν από το διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού, www.oaed.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ