Κόκκινη παλίρροια

6

Κόκκινη παλίρροια είναι ένα κοινό όνομα για ένα φαινόμενο πιο σωστά γνωστό ως  άνθιση άλγης. Η άλγη είναι είναι μια ομάδα μικρο-οργανισμών που εμφανίζονται σε ένα ευρύ φάσμα περιβαλλοντικών βιότοπων. Είναι φωτοσυνθετικοί οργανισμοί που περιέχουν χλωροφύλλη, έχουν απλές αναπαραγωγικές δομές, και οι ιστοί τους δεν διαφοροποιούνται σε ρίζες, μίσχους ή φύλλα. Ορισμένων έιδη, όπως το Dinoflagelate, περιέχουν φωτοσυνθετικές χρωστικές ουσίες, που το χρώμα τους ποικίλλει από πράσινο έως καστανό και κόκκινο.

Αυτοί οι μικροοργανισμοί μπορούν πολλές φορές να σχηματίσουν ένα ορατό επίπεδο στην επιφάνεια των υδάτων και ότων η συγκέντρωσή τους είναι ιδιαίτερα υψηλή να χρωματίσουν το νερό.

Συχνά οι σχηματισμοί αυτοί είναι ιδιαίτερα τοξικοί και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής που εμφανίζονται. Το αποτέλεσμα, εκτός από ανυσηχητικό για το περιβάλλον, είναι σίγουρα εντυπωσιακό.

Κόκκινη παλίρροια

Κόκκινη παλίρροια

Κόκκινη παλίρροια

Rating: 5.0/5. From 6 votes.
Please wait…

Πηγή

Loading...

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ