Τα… τέσσερα μάτια της τίγρης

2

Οι τίγρεις έχουν σημάδια στα αυτιά τους που μοιάζουν με μάτια. Ενώ αυτό το χαρακτηριστικό παρατηρείται συχνότερα στις πεταλούδες, υπάρχουν πολλά ζώα που παρουσιάζουν αντίστοιχα σημάδια, όπως τα ερπετά, τα ψάρια και τα πτηνά. Το σημάδι που θυμίζει μάτια συχνά λειτουργεί ως αμυντικός μηχανισμός κατά τον οποίο ένα ζώο μιμείται τα μάτια ενός μεγαλύτερου ζώου συνήθως αρπακτικού, ώστε να γλιτώσει από τις επιθέσεις και να επιβιώσει. Ωστόσο, κάποιες φορές τα σημάδια αυτά δεν εξυπηρετούν στην επιβίωση του ζώου αλλά είναι απλά τυχαίος σχηματισμός μοτίβου.

Για τις τίγρεις συγκεκριμένα τα σημάδια σε σχήμα ματιών λειτουργούν ως μέσω εκφοβισμού κάνοντας το ζώο να φαίνεται ότι μπορεί να δει τα πάντα γύρω του, αποθαρρύνοντας τα άλλα ζώα από το να επιτεθούν. Ενώ παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στο ζώο να φαίνεται μεγαλύτερο από ότι είναι.

Τα… τέσσερα μάτια της τίγρης

Τα… τέσσερα μάτια της τίγρης

No votes yet.
Please wait…

Πηγή

Loading...

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ