Ρήγμα στο πλοίο «Olympus» από πρόσκρουση σε βραχονησίδα

9

Ρήγμα στο πλοίο «Olympus» παρατηρήθηκε μετά την πρόσκρουσή του στη βραχονησίδα Ασπρονήσι, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα atlantea.news.

Το επιβατηγό–οχηματαγωγό παραμένει δεμένο στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη με το ρήγμα να έχει μήκος πολλών μέτρων.

Συγκεκριμένα το πλοίο που πραγματοποιούσε το παρθενικό του ταξίδι στο δρομολόγιο Πειραιάς–Μήλος–Σαντορίνη–Ρέθυμνο, λίγο πριν προσεγγίσει το λιμάνι του Αθηνιού σήμερα το πρωί, προσέκρουσε στη βραχονησίδα που βρίσκεται λίγο έξω από τη Σαντορίνη και υπέστη ρήγμα και εισροή υδάτων.

Το πλοίο εκκενώθηκε και βρίσκεται αγκυροβολημένο στον προβλήτα του Αθηνιού που χρησιμοποιείται κυρίως για τα εμπορικά πλοία, ενώ γύρω του έχει αναπτυχθεί φράγμα για την αποφυγή τυχόν περιβαλλοντικής ρύπανσης. Δύτες πραγματοποίησαν αυτοψία στα ύφαλα του πλοίου και εν συνεχεία το Λιμεναρχείο Θήρας απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας, ενώ το πλοίο θα ρυμουλκηθεί στον Πειραιά για την επισκευή του.

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Loading...

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ