Αυτές είναι οι 10 πιο Ασφαλείς Χώρες στον Κόσμο

4

Ήμασταν σίγουροι για κάποιες από αυτές, αλλά για κάποιες άλλες…

Τα τελευταία χρόνια είδαμε συνεχόμενες τρομοκρατικές ενέργειες, που είχαμε φτάσει σε σημείο να αναρωτιόμαστε αν βιώνουμε τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, αν στ’ αλήθεια υπάρχει τόσο μίσος γύρω μας και φυσικά η μεγαλύτερη ερώτηση ήταν «Σε τί κόσμο ζούμε και μεγαλώνουμε εμείς και τα παιδιά μας;».

Είναι άραγε μονάχα αυτός ο λόγος για να μην ανήκει μια χώρα στις 10 πιο ασφαλείς; Όχι φυσικά! Θέματα ασφάλειας, δεν αποζητάμε μόνο από το κομμάτι των τρομοκρατικών ενεργειών αλλά και από αυτό των επιδημιών, όπως των ιό Zika. Μια χώρα επίσης που πλήττεται από καταστροφικά φυσικά φαινόμενα δεν μπορεί να είναι μέρος της λίστας. Και τέλος, είναι και οι ακραίες πολιτικές αλλαγές που δεν μπορούν να εγγυηθούν σε ένα άτομο, πως οι συνθήκες ζωής και επιβίωσής του, δεν πρόκειται να αλλάξουν εξίσου ακραία.

Αν έχετε σκοπό να ταξιδέψετε ή ακόμα περισσότερο να αλλάξετε χώρα διαμονής για κάτι καλύτερο, δείτε πρώτα σε ποια χώρα δεν θα κινδυνεύσετε σχεδόν ποτέ και μετά ναι, σας αφήνουμε να φτιάξετε βαλίτσες!

Σύμφωνα λοιπόν με το Vision of Humanity, δείτε ποιες είναι αυτές οι 10 ασφαλέστερες χώρες ολόκληρου του πλανήτη;

Ισλανδία

Δανία

Η Δανία είναι η δεύτερη πιο ασφαλής χώρα στον κόσμο.

Αυστρία

Το Vision of Humanity για να καταλήξει σε αυτήν τη λίστα, κατηγοριοποίησε 163 χώρες ανάλογα με το αν διαθέτουν πυρηνικά όπλα, με τις τρέχουσες εγχώριες και διεθνείς συγκρούσεις, με τον αριθμό των αστυνομικών και των αξιωματικών ασφαλείας και πολλών άλλων παραγόντων.

Νέα Ζηλανδία

Πορτογαλία

Η Πορτογαλία είναι και πανέμορφη και ασφαλής.

Τσεχία

Ελβετία

Καναδάς

Ιαπωνία

Και η Ιαπωνία είναι αμέσα στις πιο ασφαλείς χώρες.

Σλοβενία

Πριν από κάθε ταξίδι σας μπορείτε να ενημερώνεστε από τον καλύτερο ταξιδιωτικό οδηγό, τον Lonely planet, ο οποίος για κάθε χώρα ή πόλη, σας ενημερώνει για τα εκάστοτε γεγονότα που συμβαίνουν εκεί και τα οποία θα πρέπει να προσέξετε.

spirossoulis.com

Πηγή

Loading...

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ