11 Πράγματα που Ίσως δεν Γνωρίζετε για το Κλιματιστικό σας και θα σας Εκπλήξουν

0

Σίγουρα μπορείτε να φανταστείτε πως θα ήταν οι ζωές μας χωρίς κλιματισμό – οι μήνες Ιούλιος με Αύγουστο δεν θα ήταν καθόλου ευχάριστοι. Τα κλιματιστικά έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας και συνήθως δεν αφιερώνουμε καθόλου χρόνο να τα σκεφτούμε, καθώς θεωρούμε δεδομένη τη χρήση τους.

Αν θέλετε, λοιπόν, να μάθετε μερικά στοιχεία που δεν σας έχουν περάσει από το μυαλό για τις θαυματουργές συσκευές και τη λειτουργία τους, δείτε παρακάτω! Θα εκπλαγείτε από το πώς ανακαλύφθηκαν και με ποιους τρόπους μπορείτε να κάνετε οικονομία.

Κάντε κλικ στην εικόνα που ακολουθεί για να μάθετε τα πάντα. 

Το 1950, αρκετά χρόνια μετά την εφεύρεση του Carrier, δημιουργήθηκαν συστήματα τα οποία είναι παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούμε σήμερα και βγήκαν στην αγορά. Μέσα σε 3 χρόνια πουλήθηκαν περισσότερες από 1 εκατομμύριο συσκευές.
Τα κλιματιστικά αφυγραίνουν τον αέρα. Ο κρύος αέρα δεν μπορεί να μεταφέρει την υγρασία που μεταφέρει ο θερμός, έτσι χαμηλώνοντας την θερμοκρασία σε έναν χώρο πετυχαίνεται και η αφύγρανση του αέρα.
Οι κλιματιστικές μονάδες δεν κρατάνε απλά τη θερμοκρασία του δωματίου χαμηλή, αλλά απομακρύνουν και τα αλλεργιογόνα από τον αέρα και βοηθούν στην αντιμετώπιση των αλλεργιών.
Αν στο δωμάτιο σας πέφτει απευθείας το ηλιακό φως, η θερμοκρασία του χώρου θα ανέβει και θα πρέπει η μονάδα σας να δουλέψει περισσότερο για να κρατήσει δροσερό τον χώρο. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, κρατήστε τις κουρτίνες κλειστές και τις τέντες κατεβασμένες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ένα βρώμικο φίλτρο θα μειώσει την λειτουργικότητα του κλιματιστικού σας και θα χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να δουλέψει. Ελέγχετε το φίλτρο σας κάθε μήνα και αντικαταστήστε το κάθε 3 μήνες για να εξοικονομήσετε χρήματα.
Το πρώτο σπίτι με κλιματιστικό χτίστηκε το 1913 και ο ιδιοκτήτης λεγόταν Charles Gates. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να το απολαύσει καθώς πέθανε σε ένα ταξίδι πριν ολοκληρωθεί.
Ο Herbert Hoover τοποθέτησε κλιματιστικό στον λευκό οίκο. Ξόδεψε 30.000 δολάρια για το σύστημα, παρόλο που η αγορά είχε μπει στη «Μεγάλη Ύφεση» λίγους μήνες πριν (1929).
Τα ταξίδια με αυτοκίνητο ήταν ακόμα πιο δύσκολα πριν από 80 χρόνια, μέχρι που η Packard Motor Car Co. τοποθέτησε κλιματιστικά το 1939.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενέργειας των Η.Π.Α., οι Αμερικάνοι ξοδεύουν περισσότερα από 22 εκατομμύρια δολάρια και χρησιμοποιούν περισσότερες από 183 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες για να δροσίσουν τα σπίτια τους κάθε χρόνο.
Πίσω από τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες κρύβεται ο κλιματισμός. Τα νοικοκυριά δεν είχαν κλιματισμό τότε, είχαν όμως οι κινηματογράφοι. Γι αυτό και ο κόσμος πήγαινε σινεμά για να δροσιστεί και οι εταιρείες άρχισαν να βγάζουν τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες το καλοκαίρι.

Αν σας άρεσε το άρθρο που μόλις διαβάσατε, 

spirossoulis.com

Πηγή

Loading...

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ