Θα πουν το ψωμί ψωμάκι στην Τουρκία – Στα ύψη ο πληθωρισμός

3

Ο πληθωρισμός των τροφίμων στην Τουρκία τον Απρίλιο ανήλθε σε 31,9%, περισσότερο από 30% υψηλότερα από το μέσο όρο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), όπως ανέφερε την Πέμπτη η υπηρεσία Euronews.

Ο μέσος όρος στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ ήταν 2,3%, ενώ ο μέσος όρος στις χώρες της ΕΕ ήταν 1,7%.

Ο πληθωρισμός των τιμών της ενέργειας στην Τουρκία είναι επίσης πολύ υψηλότερος από αυτόν των άλλων χωρών του ΟΟΣΑ. Τον Απρίλιο ήταν 17,3% στην πρώτη, αλλά 3,8% στην τελευταία.

Οι υψηλές τιμές των τροφίμων διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον ετήσιο πληθωρισμό της χώρας, όπου για πολλούς ειδικούς σημειώνεται οικονομική ύφεση, καθώς η τουρκική λίρα έχασε το 30% της αξίας της έναντι του δολαρίου το 2018.

pentapostagma.gr

Πηγή

Loading...

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ