Το ρωσικό καταδρομικό Pyotr Velikiy σε βολές εναντίον υποβρύχιου και ιπτάμενου στόχου (βίντεο)

10

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρωσικό καταδρομικό κατευθυνόμενων βλημάτων Pyotr Velikiy («Μέγας Πέτρος») στη θάλασσα του Μπάρεντς.

Δύο από τα τέσσερα πυρηνοκίνητα καταδρομικά τύπου Κίροφ που κατασκευάστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές του ’90 είναι ακόμη σε δράση: Πρόκειται για το «Μέγας Πέτρος» και το «Ναύαρχος Νακίμοφ». Θεωρούνται τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία στον κόσμο.

Η κλάση θωρηκτών Κίροφ είναι η μεγαλύτερη κλάση σκαφών που υπηρετούν στο ρωσικό ναυτικό. Το μήκος του σκάφους ανέρχεται στα 252 μέτρα, πλάτος 28,5 μέτρα και βύθισμα 9,1 μέτρα ενώ το πλήρες εκτόπισμα είναι 28.000 τόνοι. Έχει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες ΚΝ-3. Το πλήρωμά του είναι 727 άνδρες.

pentapostagma.gr

Πηγή

Loading...

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ