ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: Ούτε πουλί πετούμενο χωρίς την άδειά μας στο Αιγαίο

33

Nέες προκλητικές δηλώσεις από την πλευρά της Τουρκίας, αυτή τη φορά από τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλέτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας σε τουρκικό ραδιόφωνο υποστήριξε ότι «δεν θα γίνει δεκτή καμία υποχώρηση στο Αιγαίο και στην Κύπρο τώρα που ξεκινάμε κι εμείς τις έρευνες στην Κύπρο».

«Τώρα η Τουρκία έχει το δικό της πλοίο γεώτρησης. Η Τουρκία έχει δυνατότητες. Δεν θα αφήσουμε να χαθούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’ από την άποψη οικονομικών συμφερόντων όπως φυσικού αερίου, πετρελαίου και φυσικού πλούτου γύρω από την Κύπρο».

Κλιμακώνοντας την προκλητική ρητορική είπε επίσης πως «ακόμα και σε θέμα ερευνών δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί χωρίς την άδεια της Τουρκίας στο Αιγαίο», ενώ αναφερόμενος στη θεωρία  «παραχώρησης» 18 νησιών στην Ελλάδα είπε ότι «όχι μόνο στη δική μας περίοδο, αλλά και μετά την Κρίση των Ιμίων δεν έχει αλλάξει τίποτα στο ισχύον καθεστώς όπως και στο νομικό καθεστώς των νησιών. Δεν το επιτρέπουμε». ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ