Η ελληνική λέξη που εξασφάλισε σε έναν 14χρονο 40.000 δολάρια

799

Μία ελληνική λέξη εξασφάλισε τον Karthik Nemmani τη νίκη σε εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας…
στις ΗΠΑ. Ο μαθητής κλήθηκε να συλλαβίσει τη λέξη «κοινωνία» για να μπορέσει να κερδίσει την πρώτη θέση και ένα μεγάλο χρηματικό έπαθλο.

Ο 14χρονος Nemmani, μαθητής από το Τέξας, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ σε εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας, αλλά έφτασε στον τελικό έχοντας απέναντί του την 12χρονη Naysa Modi, με την οποία είχε αναμετρηθεί – και χάσει – στο παρελθόν σε τοπικό επίπεδο.

Στον διαγωνισμό ο Nemmani κατάφερε να πάρει τη ρεβάνς από την Modi συλλαβίζοντας σωστά, μεταξύ άλλων, τις λέξεις «aver» (διαβεβαιώ), «ankyloglossia» (αγκυλοσφράγια), και «koinonia», με την οποία μάλιστα κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση.

Η ελληνική λέξη ήταν το τελευταίο τεστ για τον μαθητή, που μπορεί να υπερηφανεύεται για τις γνώσεις του. Ερωτώμενος αν η παρουσία της 12χρονης και άλλων φίλων του τον βοήθησε να κερδίσει την πρώτη θέση απάντησε: «Ναι, φαντάζομαι. Υποθέτω πως μου έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση». ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ