Απολύθηκε για «ανεπαρκή δράση» Έλληνας ομογενής την «πλήρωσε» για σε3ουαλικό σκάνδαλο στην τράπεζα που δούλευε

36

Ο 50χρονος Γιώργος Ελευθερίου, απολύθηκε από τη θέση του όταν έγινε γνωστό πως δυο υπάλληλοι της τράπεζας πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω, να κάνουν σε3 στην τουαλέτα του μπαρ Dirty Martini, στη διάρκεια εξόδου μεταξύ συναδέλφων

Η απόλυση ενός ομογενή από τη βρετανική Τράπεζα Clydesdale έφερε στην επιφάνεια ένα  σεξουαλικό σκάνδαλο, με πρωταγωνίστρια μια υπάλληλο η οποία είχε ερω τικές σχέσεις με αρκετούς συναδέλφους της, δημιουργώντας προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία της Τράπεζας.

Το σε3ουαλικό σκάνδαλο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, έγινε γνωστό όταν μια ανώνυμη επιστολή έφθασε στα χέρια του προϊσταμένου της τράπεζας ο οποίος κάλεσε σε απολογία τον Έλληνα ομογενή αφού του καταλογιζόταν ανεπαρκή λήψη μέτρων σχετικά με τις ερω τικές σχέσεις μεταξύ συναδέλφων που είχαν αναπτυχθεί μέσα στο τμήμα του στην τράπεζα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο 50χρονος Γιώργος Ελευθερίου, απολύθηκε από τη θέση του όταν έγινε γνωστό πως δυο υπάλληλοι της τράπεζας πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω, να κάνουν σε3 στην τουαλέτα του μπαρ Dirty Martini, στη διάρκεια εξόδου μεταξύ συναδέλφων.

Οι δυο τραπεζικοί υπάλληλοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, γνωστοί μόνο με τα αρχικά τους Ζ. και Ν. πιάστηκαν τη στιγμή που επιδίδονταν σε ερω τικές πράξεις από την ασφάλεια του μαγαζιού.

Στην ανώνυμη επιστολή αναφερόταν ότι, ενώ ο Έλληνας τραπεζικός διευθυντής δεν ήταν παρών στη συγκεκριμένη περίπτωση, είχε πληροφορηθεί το γεγονός και είχε διαβεβαιώσει τους υπαλλήλους ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναλαμβανόταν, αφού ερχόταν σε αντίθεση με τον εσωτερικό κανονισμό της τράπεζας.

Ωστόσο, ο συντάκτης της επιστολής αποκάλυπτε πως ο 50χρονος ομογενής, είχε πιαστεί από κάμερες κλειστού κυκλώματος της τράπεζας να κάνει σε3 με την Ν. αλλά και ότι η συγκεκριμένη είχε σε3ουαλική επαφή και με άλλους συναδέλφους της.

Μάλιστα στην επιστολή αναφερόταν πως ο Έλληνας τραπεζικός διευθυντής μαζί με άλλα τρία άτομα της τράπεζας, μεταξύ των οποίων και η Ν. είχαν δημιουργήσει μια κλίκα που έβγαινε στο μπαρ Dirty Martini στο Γκόβεντ Γκάρντεν και επιδίδονταν ακόμη και σε σε3ουαλικές πράξεις.

Ο αρμόδιος διευθυντής που παρέλαβε την επιστολή πραγματοποίησε έρευνα και κάλεσε σε απολογία τον Έλληνα υπάλληλο, ωστόσο αποφάσισε την απόλυσή του για «ανεπαρκή δράση» όσον αφορά την ανάρμοστη συμπεριφορά της Ν. αλλά και τα όσα είχαν ακουστεί για την «κλίκα των τεσσάρων».

Ο 50χρονος ομογενής που απολύθηκε τον Οκτώβριο του 2016 προσέφυγε στο Δικαστήριο εργατικών διαφορών. Η απόφαση η οποία βγήκε την περασμένη εβδομάδα, τον δικαίωσε, αφού ο Δικαστής έκρινε πως η απόλυσή του ήταν άδικη.

Ο Έλληνας τραπεζικός υπάλληλος εργαζόταν από το 2010 στη συγκεκριμένη τράπεζα και δεν είχε δώσει αφορμές για καμία παράτυπη συμπεριφορά.

Μετά τη δικαίωση από το Δικαστήριο εργατικών διαφορών, η τράπεζα και ο ομογενής προχώρησαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό πριν από δυο ημέρες. Όσον αφορά τη Ν. και τον Ζ. απολύθηκαν από την τράπεζα για ανάρμοστη συμπεριφορά. ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ