Από ρωσικό Pantsir S.1 η κατάρριψη του F-16 – Επιχειρήσεις αντεκδίκησης της ισραηλινής Αεροπορίας αλλά… «πόνεσαν»

1241

H πρώτη επιβεβαιωμένη κατάρριψη ισραηλινού μαχητικού μετά το 1982 στην επιχείρηση «Ειρήνη στην Γαλιλαία», όταν είχε καταρριφθεί πάλι από α/α πύραυλο (μάλλον SA-6) ένα F-4 ηλεκτρονικού πολέμου, είναι γεγονός και πλέον τα νέα ρωσικά α/α όπλα των Σύρων «δείχνουν τα δόντια» τους.

Χωρίς να αποκλείεται στις κονσόλες του Patntsir S.1 να βρισκόταν και Ρώσος χειριστής.

Η ουσία είναι ότι το F-16 είναι πλέον «αναλώσιμο» για τη συριακή α/α άμυνα παρά το γεγονός ότι όπως σε κάθε επίθεση χρησιμοιπούνται οι πλέον προηγμένες τεχνικές ηλεκτρονικού πολέμου.

Το μαχητικό επέστρεφε από αποστολή προσβολής ιρανικών στόχων, επιχείρηση που έγινε σε αντίποινα για την αποστολή κατασκοπείας ιρανικού UAV στο ισραηλινό έδαφος.

Η κατάρριψη προκάλεσε δύο κύματα ισραηλινών αντεπιθέσεων σε σημεία της ισραηλινής αντιαεροπορικής άμυνας με μέτρια αποτελέσματα μέχρι συτη την

Η συριακή αεροπορική βάση Τ-4 στην περιοχή Bayarat και η α/α πυροβολαρχίες στην περιοχή Βadia. βάλλονται (έχουν παλαιότερα α/α όπλα, αλλά το ισραηλινό σοκ είναι τέτοιο που να αποφεύγουν τις περιοχές με Pantsir S.

Βασικά προσβάλλονται σημεία που παρουσιάζουν υψηλή συγκέντρωση ιρανικών στρατευμάτων που σταθμεύουν εντός του συριακού εδάφους: Συνολικά επλήγησαν 12 ιρανικούς και συριακούς στρατιωτικούς στόχους, στο δεύτερο κύμα επιθέσεων μετά από την κατάρριψη του F-16 και τώρα έχει ξεκινησει τρίτο κύμα.

«Μιλάμε για 12 επιλεγμένους στόχους , μεταξύ των οποίων τρεις συστοιχίες πυραύλων αντιαεροπορικής αεράμυνας και τέσσερις ιρανικούς   στόχους οι οποίοι  αποτέλεσαν κύριο σκοπό της επίθεσης», κατέληξε η ίδια πηγή.

Η επίθεση της ισραηλινής αεροπορίας περιγράφεται από τον τύπο της χώρας ως επίθεση «μεγάλης κλίμακας», μετά από τις ανταλλαγές πυρών  νωρίτερα μέσα στην ημέρα , και την διείσδυση ιρανικού drone στο έδαφος του Ισραήλ από τη Συρία.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντισυνταγματάρχης  Jonathan Conricus είπε ότι κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος εξαπολύθηκαν  15-20 συριακοί αντιαεροπορικοί  πύραυλοι  προς τα αεροσκάφη, αλλά δεν υπήρξε καμία προσβολή τους.

«Οι Σύριοι και οι Ιρανοί παίζουν με την φωτιά» , δήλωσε ο Conricus. «Είμαστε πρόθυμοι να επιβάλουμε  βαρύ τίμημα για όποιον μας επιτίθεται.»

Τα ισραηλινά αεροσκάφη δεν πλησιάζουν περιοχές ρωσικού ενδιαφέροντος και περιορίζονται να πλήττουν

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ