Τη Δευτέρα η προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών

5

Τη Δευτέρα αναμένεται να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ η προκήρυξη για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Η διαδικασία -που ήταν να ολοκληρωθεί την εβδομάδα που μας πέρασε- καθυστέρησε καθώς η προκήρυξη θα δημοσιευθεί και στα Αγγλικά. Με τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης μπαίνουμε στην τελική ευθεία της αδειοδότησης των καναλιών.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά από τη στιγμή δημοσιοποίησης της προκήρυξης οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν διορία 45 ημερών να καταθέσουν φάκελο. Από εκεί και όλοι οι φάκελοι θα εξεταστούν εξονυχιστικά αν πληρούν όλες οι προϋποθέσεις.
Μετά το πέρας των 45 ημερών το ΕΣΡ θα έχει στη διάθεσή του ακόμη 45 ημέρες για να δώσει την άδεια για τη δημοπρασία εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις. Ο χώρος της δημοπρασία δε θα είναι ίδιος με την πρώτη φορά ενώ και η διαδικασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τη μία μέρα.

Οι τηλεοπτικές άδεις που θα δοθούν θα είναι επτά και το ελάχιστο τίμημα θα είναι 35 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχει ταβάνι χτυπημάτων και οι δύο «μονομάχοι» δε θα μπορούν να ξεπεράσουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ για να αποφευχθούν τα φαινόμενα τζόγου που παρατηρήθηκαν στην προηγούμενη διαδικασία.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κάθε υποψήφιος δικαιούται μιας και μονής τηλεοπτικής άδειας.Πηγή: dailymedia.gr

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ